Zdravlje

Ljubav

Obavezno piće tokom pandemije: Limunada i cink! Evo zašto!

Obavezno piće tokom pandemije! Limunada i cink! Evo zašto! Ukoliko imate simptome korona virusa, ili vas jednostavno grebe grlo zbog alergije ili običnog gripa, savet stručnjaka je da u organizam unosite što više tečnosti. 

Obavezno piće tokom pandemije: Limunada i cink! Evo zašto! Svet Plus
Ukoliko imate simptome korona virusa, ili vas jednostavno grebe grlo zbog alergije ili običnog gripa, savet stručnjaka je da u organizam unosite što više tečnosti. Tečnost će sprečiti dehidraciju organizma koja može naneti ozbiljne posledice po zdravlje.

 

Stoga se preporučuje da stalno pijuckate po malo tečnosti kao što je voda, mlak čaj, čaj sa medom, kafa, limunada, supice i td.

 

Zašto limunada?

 

Sveža limunada je puna vitamina C, a upravo se ovaj vitamin uspešno bori protiv svih vrsta virusa, pa i koronavirusa. Preporuka je da se ceo dan ispija limunada, ali nikako hladna. Možete je zasladiti domaćim medom, a da biste pojačali ukus, slobodno dodajte i malo cimeta.

 

Cimet i limunada uspešno jačaju imunitet.

 

Imate herpes? Namirnice koje će ga ukloniti i oporaviti kožu!


Zašto cink?

 

Nedostatak cinka može da uzrokuje niz fizioloških promena i problema. U nekim istraživanjima se pokazalo da uzimanje cinka u ishrani može da smanji smrtnost među decom koja imaju akutnu infekciju donjeg respiratornog sistema.

 

Hrana bogata cinkom pomaže u održavanjumoždane strukture i generalnog zdravlja nervnog sistema. Ovaj mineral bitan je za stvaranje rezervi insulina i podstiče njegovu funkciju. Kompleks cinka i insulina nalazi se u ćelijama pankreasa, a kada telo nema dovoljno tog elementa, postoji mogućnost nastanka dijabetesa. Primećeno je da dijabetičari imaju dvostruko manju količinu cinka od normalne.

 

Cink oksid je najsigurnija zaštita od sunca ali to nije sve!Za razliku od nekih materija, telo ne može da skladišti cink, što znači da je potrebno svakodnevno uzimanje cinka kroz hranu. Ljudski organizam sadrži oko 2-3 grama cinka. Preporučena dnevna doza za žene je 8 mg dnevno. Kod trudnica se taj broj povećava na 11 mg, a kod dojilja na 12 mg. Unos cinka u trudnoći će pozitivno uticati na zdravlje bebinog mozga.

 

Stoga, sve što možete da uradite tokom pandemije je da mislite pozitivno i da vodite računa o svom zdravlju! Ko se čuva - i bog ga čuva.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>