Lepota

Ljubav & Sex

Dosadni mitiseri! Zašto nastaju i kako da ih se otarasite!

Dosadni mitiseri! Zašto nastaju i kako da ih se otarasite! Mitiseri se najčešće javljaju u predelu nosa, čela, jagodica i na bradi. Izgledaju kao sitne, crne tačke, ali mogu biti i krupnije.

Dosadni mitiseri! Zašto nastaju i kako da ih se otarasite! Svet PlusHormonske promene u telu, stres, kreme koje sadrže dosta ulja, pubertet, neodgovarajući kozmetički preparati i loša ishrana utiču na pojavu malih "napasti".

U slučaju mitisera, dolazi do začepljenja pora tako da pore, iako začepljene, ostanu otvorene na vrhu. Kada višak sebuma koji začepljuje poru dođe u dodir sa vazduhom nastupa oksidacija. Ona je razlog zbog kojeg mitiseri imaju crni vrh.

Otkrivamo vam način kako da ih se oslobodite:

1. Operite lice toplom vodom da bi vam se raširile pore na licu.

2. Uzmite kremu za piling lica, na ovaj način ćete otkloniti nečistoće i mrtve ćelije. Poželjno je da trljate kritične regije, tačnije one gde imate mitisere. 

3. Nakon ovoga, lice isperite mlakom vodom i očistite losionom za lice. Izbegavajte one koji u sebi imaju ulje. 

4. Stavite hidratantnu kremu kako bi  nahranila lice i hidrirala ga. Kupite onu koja u sebi ima dosta vode.


Ono što ne treba da radite je:
  • da ih istiskujete
  • da prečesto i previše perete lice
  • da koristite jaku kozmetiku i preparate za čišćenje.

Šest frizura koje će vas bukvalno podmladiti za celu deceniju!

Dobar način da se mitiseri na nosu ne vraćaju jeste i da redovno menjate jastučnice, otprilike na nekih nedelju dana. Tako sprečavate da se pore lica zapuše zbog ulja i sebuma koji ostaje na jastuku tokom noći.

Mogu vam pomoći i preparati koji sadrže salicilnu kiselinu, kao i oni koji sadrže glikolnu kiselinu. Salicilna kiselina može funkcionisati i kao sjajna preventiva jer ona sprečava mitisere da uopšte i nastanu.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>