Style

Ljubav

Lujza Hej: Deset životnih lekcija! Privucite sreću i stvarajte budućnost!

Kraljica afirmacija Lujza Hej! Deset životnih lekcija! Privucite sreću i stvarajte budućnost! Glavna filozofija jedne od najpopularnijih autorki knjiga samopomoći jeste voleti sebe i voleti druge jer takav koncept vodi ka isceljenju cele planete.

Lujza Hej: Deset životnih lekcija! Privucite sreću i stvarajte budućnost! Svet Plus
1. Pogledajte se u ogledalo

Lujza je rad sa ogledalom preporučivala svima, kao najbrži i najdelotvorniji način uklanjanja prepreka za ljubav prema sebi. "Kada mi ljudi dolaze sa problemima, kakvi god bili: bolest, siromaštvo, isprazni odnosi ili potisnuta kreativnost, postoji samo jedno na čemu treba raditi, a to je ljubav prema sebi", napisala je u svojoj radnoj beležnici - Volite sebe i budite zdravi.

Svakoga je ohrabrivala da se jednom dnevno pogleda u ogledalo i kaže: "Volim te, zaista te volim." "Nemojte se stideti", rekla bi. "To je samo drugi način da kažete Život me voli!"


2. Izabertite misao svog srca

Lujza je bila "kraljica afirmacija". Svet je doživljavala kao stanje uma. "Jedino čime se uopšte bavimo jeste misao, a misao možemo promeniti", napisala je u knjizi I vi možete isceliti svoj život. "Kakav god bio problem, naša su iskustva samo spoljne posledice naših misli. Čak je i mržnja prema sebi samo misao koju gajite o sebi."

Tu u igru ulaze pozitivne afirmacije. Šta god kažemo i pomislimo, time potvrđujemo to iskustvo u svom životu – a veliki deo onoga što obično govorimo i mislimo prilično je negativno. Kada promenimo svoj način razmišljanja o sebi (ili nekom drugom), menjamo svoje iskustvo sveta. Koristeći pozitivne izjave u prvom licu, afirmišemo i stvaramo ono što zapravo želimo u svom životu. Tako se ponovo učimo razmišljamo i govorimo u obrascima po svom izboru.3. Osluškujte svoje unutrašnje zvono

Lujza je rado govorila o svom "unutrašnjem zvonu". To je bio njen izraz od milja za duhovno vođstvo. "Verujem da je naš um uvek povezan sa Jednim Beskonačnim Umom pa su nam zato ukupno znanje i mudrost dostupni u svakom trenutku. Sa tim Beskonačnim Umom, sa tom Univerzalnom Moći koja nas je stvorila, povezani putem iskrice svetlosti u svakome od nas, putem svog Višeg Ja, odnosno putem Moći koja je u nama“, napisala je u knjizi Moć je u vama.
 

Ljubavni horoskop za jul 2020: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!

 

Ljubavni horoskop za jul 2020: Ovan, Bik , Blizanac, Rak, Lav, Devica!


Lujza je naučila živeti sa vođstvom. Imala je poverenja u svoje unutrašnje zvono. Jedna od Lujzinih najdražih duhovnih metoda bila je povezivanje sa unutrašnjim zvonom: sela bi, najčešće pred ogledalo, i upitala: Šta bi hteo da danas napravim?


4. Svima oprostite za sve

"Kako je Lujza Hej postala Lujza Hej?“ jednom sam je upitao u intervjuu. Lujza je odgovorila jednom rečju: "Opraštajući." "Danas ne bih bila ovde da nisam oprostila ljudima koji su me povredili. Ne bih želela danas kažnjavati sebe. Snaga je u vama.

Opraštanje je definisala vrlo jednostavno, kao otpuštanje prošlosti, opisujući ga kao put prema slobodi i nužan "čarobni sastojak" za oslikavanje budućnosti vedrim, novim bojama.


5. Budite zahvalni na današnjem danu

Lujza je razumela da je zahvalnost afirmacija. Što ste zahvalniji, to imate više razloga za zahvalnost. Godinama je vodila dnevnik zahvalnosti.

"Uveče pre spavanja razmislim o proteklom danu i blagoslovim svako iskustvo i osetim zahvalnost prema njemu. Ujedno oprostim sebi ako imam utisak da sam negde pogrešila, da sam rekla nešto neprikladno ili donela ne tako dobru odluku", zapisala je u knjizi Zahvalnost: Način života.


6. Brinite se o svom telu

Lujza je poučavala da je vaš istinski identitet zapravo unutrašnji duh, a ne telo. Ali tvrdila je da je briga o telu čin ljubavi prema sebi. "Oprostite sebi što se u prošlosti niste dobro brinuli o svom telu i od danas se prema njemu počnite odnositi s ljubavlju i poštovanjem", govorila je.

Jedna od njenih najdražih afirmacija glasila je: S ljubavlju osluškujem poruke svog tela. Svakoga bi dana odvojila malo vremena da se umiri, uskladi sa svojim telom i upita svoje unutrašnje zvono, Kako danas mogu voleti svoje telo?


7. Ovog trenutka stvarajte svoju budućnost!

Lujza je sebe opisala kao osobu koja je kasno sazrela. Kao što je volela reći, "tražila je sebe" još pri kraju četrdesetih. U pedesetoj je objavila prvu knjigu. U šezdesetoj je osnovala Hay House i Zakladu Hay.

Druga joj je polovina života bila ispunjena novim počecima. Na početku svake godine odredila bi svesnu nameru za svoj duhovni razvoj, odlučila da će naučiti nešto novo i planirala putovati negde gde još nije bila.

Lujza je prihvatila svoje starije doba. Nije je koristila kao razlog da prestane učiti i rasti. Shvatila je da svako nova decenija donosi vlastitu mudrost i darove. „Tačka moći uvek je u sadašnjem trenutku“, tvrdila je.

 

Mesečni horoskop za jul 2020. godine: Rak, Lav i Devica!

Mesečni horoskop za jul 2020. godine: Ovan, Bik i Blizanac!

Mesečni horoskop za jul 2020. godine: Vaga, Škorpija, Strelac!

Mesečni horoskop za jul 2020. godine: Jarac, Vodolija i Ribe!


8. Recite da svom Životu

Louise je sebe volela opisivati kao pozitivnu osobu koja živi u pozitivnom Svemiru. U knjizi I vi možete isceliti svoj život napisala je:

„Što god odlučimo verovati, misliti ili reći, Svemir nam uvek kaže da. Ako razmišljamo o siromaštvu, Svemir nam kaže da za siromaštvo. Ako mislimo o obilju, Svemir nam i za obilje kaže da. Zavisi od nas."

Poruka je u tome da pripazimo čemu ćemo reći da, jer ćemo privući ono što afirmišemo.


9. Ne zaboravite uživati

U prvoj polovini života Lujza nije naročito uživala, ali je to itekako nadoknadila u drugoj. Do toga je došlo uglavnom zahvaljujući isceliteljskom radu na vlastitom unutrašnjem detetu.

Lujza je zagovarala rad na unutrašnjem detetu, koji je kasnije nazvala igrom unutrašnjeg deteta. Smatrala je da čovek mora biti spreman voleti svoje unutrašnje dete ako želi izrasti u zrelu i odgovornu odraslu osobu. "Recite da svom unutrašnjem detetu", rekla bi Lujza. "Obratite pažnju na njega ili nju. Što ga više volite i prihvatate, to ćete brže isceliti svoju prošlost, zakoračiti u sadašnjost i izaći na površinu da se poigrate."


10. Dopustite Životu da vas voli

U Lujzinom poslednjem gostovanju u emisiji The Oprah Winfrey Show, Oprah ju je upitala kakav bi savet dala osobi koja smatra da je prekasno za promenu i rast. Lujjza je odlučno odgovorila:

 "Razmislite ponovo! Samo zato što ste dugo verovali u nešto, to ne znači da zauvek morate razmišljati na isti način. Negujte misli koje vam pružaju podršku i ohrabruju vas. Shvatite da vas Život voli. A ako i vi volite Život, onda se događaju sjajne stvari."

Život te voli bila je Lujzina tipična afirmacija. To je misao njenog srca koja najbolje predstavlja njen život i rad.

 

Tektonski poremećaji za 4 znaka: Mars ulazi u znak Ovna 28. juna!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Sensa.hr

Povezane vesti:


>