Zdravlje

Ljubav

Čudo narodne medicine! Upale grla, kašalj, grip, nervoza, nesanica...

Čudo narodne medicine! Upale grla, kašalj, grip, nervoza, nesanica... Lipa se odavno koristi u narodnoj medicini, a posebno je blagotvoran čaj spravljen od ove lekovite i mirisne biljke.

Čudo narodne medicine! Upale grla, kašalj, grip, nervoza, nesanica... Svet PlusPomaže kod upale grla, kašlja i gripa, a često se preporučuje i u slučaju manjih problema sa spavanjem i nervoznih stanja.

Ukoliko ni vama neće san na oči, pre odlaska na počinak okupajte se u toploj vodi u koju ste prethodno stavili četiri šake cvetova lipe ili popijte toplo mleko s medom od lipe. A pomaže i lipov čaj.

 

Žene u zrelim godinama su mnogo srećnije! Zašto je to tako?

Cvetovi ove biljke su izuzetno delotvorni kod grčeva, podstiču znojenje, imaju diuretički efekat, pa se preporučuju osobama sa visokim krvnim pritiskom, protiv masnoće u krvi (šire krvne sudove), ali i za umirenje bolova kod migrene.

Lipa ima pozitivan efekat i kod bolesti koje su praćene povišenom temperaturom, a jača i otpornost prema infekcijama. I dok uživate u njenom očaravajućem mirisu, iskoristite ovo vreme da je naberete i osušite za čaj.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>