Zdravlje

Ljubav & Sex

Žene u zrelim godinama su mnogo srećnije! Zašto je to tako?

Žene u zrelim godinama, u životnoj u dobi između 50 i 65 godina su mnogo srećnije od žena u dvadesetim. Zašto je to tako? Kada uđu u šestu deceniju života žene postaju samouverenije, zadovoljne svojim životom i ono najbitnije - vode vrlo aktivan seksualni i društveni život!

Žene u zrelim godinama su mnogo srećnije! Zašto je to tako? Svet Plus
Žene u zrelim godinama, u životnoj u dobi između 50 i 65 godina su mnogo srećnije od žena u dvadesetim, potvrdilo je nedavno istraživanje tržišta koje je medijska kuća DC Thomson Media naručila pre lansiranja časopisa namenjenog ženama u šestoj deceniji.


Kako su itraživači istakli, ispitivanje tržišta potvrdilo je da žene starije od 50 godina nikada nisu imale više samopouzdanja i bile zadovoljnije svojim životom. 

Više od polovine ispitanica starijih od 50 reklo je da je zadovoljno svojim ljubavnim vezama, dok je više od četvrtine zadovoljno godinama. Dok je većina starijih žena za sebe rekla da su srećne, tako se oseća manje od polovine mladih žena između 20 i 30 godina.

 

Holesterol i uticaj na srčana oboljenja! Evo šta oštećuje krvne sudove!


- Iz našeg istraživanja jasno je da se danas žene starije od 50 osećaju mlađe, nego ikada, ali isto tako i da osećaju da ih se pogrešno predstavljau medijima - objašnjavaju iz uredništva budućeg časopisa Ali Kirker. 


Žene u zrelim godinama žele da budu upoznate sa stvarima koje se tiču njihovog života - života koji je ispunjen onim što ih oduševljava, društvenim događanjima, ljubavima, putovanjima. 


Fizički aktivne

Starije žene su i fizički aktivnije od mlađih.Naime, studija pokazuje da vežbaju dva do tri sata nedeljno. Tako jedna od tri ispitane žene starije od 50 tvrdi da se oseća mlađe nego što ima godina i da je spremna da isproba nove stvari - pokretanje vlatitog biznisa, solo putovanja.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti magazin


>