Lepota

Ljubav

Depilacija: Prepone bez bubuljica! Moguće je!

Depilacija! Saveti za negu kože kako bi bila glatka! Prepone bez bubuljica! Moguće je!  Evo četiri saveta za negu prepona kako bi ovo područje bilo glatko i bez akni.

Depilacija: Prepone bez bubuljica! Moguće je! Svet Plus



Koža na preponama je vrlo osetljiva i podložna bubuljicama i mitiserima, koje nikada nisu prijatna pojava, a naročito ne kada se pojave na ovako osetljivom mestu. Zbog česte depilacije leti, ovaj problem imamo češće nego zimi. Evo četiri saveta za negu prepona kako bi ovo područje bilo glatko i bez akni.



Pažljivo nakon brijanja ili depilacije

Neposredno nakon brijanja i depilacije treba dezinfikovati tretirano područje protiv uraslih dlačica. Takođe, treba se istuširati na prvi osećaj znoja i koristiti tonik za kožu na bazi ulja čajevca za bubuljice.



Piling kože

Pore na telu se takođe mogu začepiti mrtvim ćelijama kože ako se redovno ne uklanjaju. Važno je ukloniti svu mrtvu kožu koja je istrošena, kako bi se otkrila zdrava koža ispod i sprečilo zapušavanje pora. Potrebno je koristiti jači piling za kožu tela, uključujući i prepone.

 

Masna kosa i koža glave! Rešenje je u kuhinji! Uspeva sigurno!







Odgovarajuća krema za sunčanje

Prilikom nanošenja kreme za sunčanje treba odabrati više mat opciju, a ne masnu. Krema treba brzo da se upija u kožu, da ne ostavlja masni sjaj i da deluje kao hrana za celo telo koliko i kao zaštitni faktor.




Koristiti kremu koja ne zapušava pore

Najbolje rešenje je upravo redovna primena dobre kreme za akne i bubuljice, a za koju je poželjno da bude na prirodnoj bazi i ne zapušava pore. Područje prepona osetljivo je na hemikalije pa zato treba izbeći sve one teške kreme prepune hemikalija u ovoj oblasti, ali i bilo gde na koži.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazin.novosti

Povezane vesti:


>