Lepota

Ljubav

Rozetla: Da vam kosa raste i bude gušća napravite ovaj dodatak šamponu!

Za opadanje kose obično krivimo genetiku, ali i loša ishrana može dovesti do gubitka kose, kao i mnogi drugi faktori. Da vam kosa raste i bude gušća napravite ovaj dodatak šamponu! Potrebna vam je biljka rozetla.

Rozetla: Da vam kosa raste i bude gušća napravite ovaj dodatak šamponu! Screenshoot/Youtube



Novo istraživanje u kojem su učestvovali naučnici sa Havaja i iz Koreje otkrili su da najbolji učinak na koren kose ima ulje geranijuma.

Ovo ulje deluje jače i od poznate hemijske supstance minoksidil koja se dodaje u mnoge šampone i losione protiv opadanja kose.

Ulje geranijuma reguliše proizvodnju sebuma pa tako može da pomogne i kada vam je kosa suva i ispucala, ali i kod previše masne kose.
 

Oporavak i rast kose! Serum koji će pokazati rezulate!




Preporuka je da dodajete ulje geranijuma pri svakom pranju. Šampon sipajte u šaku ili u neku posudicu (onoliko koliko vam je dovoljno za pranje i dodajte kap ili dve ovog ulja)

Naše mame i bake su ovu biljku dodavale u slatko i skoro svako je imao posađenu u bašti. Ako imate sreće da je i vi imate, možete sami napraviti ulje. Nju još nazivaju i rozetla. Zbog prijatnog i snažnog mirisa, od davnina do danas ima važnu ulogu u kulinarstvu, a značajna je i u kozmetičkoj industriji.

U teglicu maslinovog ulja dodajte desetak listova i ostavite da stoji na suncu (najbolje na prozoru). Nakon nedelju dana procedite i dodajte još listova. Ponavljajte proceduru bar četiri nedelje i na kraju proceđeno ulje sklonite na hladno i mračno mesto. Spremno je za korišćenje!


Rozetla ili mirisna muškatla (lat. Pelargonium graveolens) je višegodišnja žbunasta biljka, poreklom iz Južne Afrike. U 17. veku najpre je preneta u mediteranske zemlje Evrope, a onda se sa lakoćom širila i unutar kontinenta.

Zbog visokog sadržaja eteričnog ulja snažnog i prijatnog mirisa, rozetla je neizostavan deo u proizvodnji parfema i u kozmetičkoj industriji. Svoju primenu obezbedila je i u narodnoj medicini i aroma terapiji, a njen intenzivan miris deluje i kao repelant, jer rasteruje insekte.


Ne zaboravite da lajkujete SVET PLUS za još više vesti! 

Nije zahtevna za uzgajanje! Pogoduju joj mesta zaštićena od direktnog sunca!

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>