Zdravlje

Ljubav

Sirup koji leči pluća! Dve namirnice zbog kojih će kašalj nestati!

Sirup koji leči pluća! Dve namirnice zbog kojih će kašalj nestati!  Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku, odnosno 5 ml. Možete dodati i čen izgnječenog belog luka u ovu mešavinu.

Sirup koji leči pluća! Dve namirnice zbog kojih će kašalj nestati! Svet Plus



Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica. U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom. Takođe bogat je izvor folne kiseline, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, hroma, gvožđa, dijetalnih vlakana i joda koji imaju antiinflamatora i antivirusna svojstva. Međutim, sastav luka, koji ga čini toliko lekovitim je sadržaj vitamina A, B1, B2, PP, C i fitoncida, koji čine moćnu kombinaciju kada je odbrana vašeg organizma u pitanju.

Vitamin A pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunog sistema i zajedno sa vitaminom B2 osigurava pravilno funkcionisanje sluznice i disajnih puteva. Vitamin C pojačava imunološki odgovor organizma, skraćuje trajanje prehlade i podstiče rast i efikasnost imunoloških ćelija, a podstiče i povećanje količine interferona, koji ima antivirusno dejstvo.

Fitocide karakterišu snažna antibakterijska svojstva, oni onemogućavaju razvoj i širenje virusa u organizmu i uspešno se bore čak i sa tuberkulozom.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci. Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva. Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

 

Test zdravlja: Izračunajte koliko vam je telo zapravo staro!







Recept za sirup od luka:

1 glavica velikog crnog luka
2-3 kašike šećera ili meda


Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati. Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti.

Sirupu od crnog luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija. Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku (5 ml).


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>