Zdravlje

Ljubav & Sex

Dobra vest za gojazne: Ne morate da smršate?!

Dobra vest za gojazne! Ne morate da smršate?! Oko 30 odsto ima sasvim zdrav metabolizam, krvni pritisak, nivo šećera u krvi i holesterol su im u granicama normale.

Dobra vest za gojazne: Ne morate da smršate?! Svet PlusSvaka treća osoba koja je ubeđena da mora da smrša radi zdravlja, zapravo ne mora ni da pokušava da izgubi višak kilograma - zanimljiva je poruka koja stiže od naučnika iz Montreala. Oni su sproveli studiju tokom koje su uporedili efekat niskokalorične dijete na dve grupe ljude. 

U jednoj su bile gojazne osobe sa zdravim metabolizmom, a u drugoj debeljuce sa faktorima rizika. Istraživanje je pokazalo da se insulinska rezistencija kod rizične grupe poboljšala za čak 26 odsto, dok se kod one druge pogoršala za 13 odsto.
 

Omni dijeta! Za mršavljenje, detoks, čišćenje organizma...


Naučnici su zaključili da oko 30 odsto gojaznih ljudi, što znači da im je indeks telesne mase viši od 30, imaju sasvim zdrav metabolizam, kao i da su im krvni pritisak, nivo šećera u krvi i holesterol u granicama normale. Osim toga, oni takođe reaguju na insulin, što ne bi trebalo da bude slučaj kod punijih osoba. 

Zato stručnjaci poručuju da nemaju svi razloga da se "bacaju" na dijete, nego da prvo provere metaboličke markere, pa ako su im u redu, jednostavno uživaju u svojoj kilaži. Uz, naravno, redovnu fizičku aktivnost. 

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti.rs

Povezane vesti:


>