Lepota

Ljubav

Šminka i preparati za negu lica, treba da budu u frižideru! Evo zašto!

Šminka i preparati za negu lica, treba da budu u frižideru! Evo zašto! Rashlađena šminka, kreme za lice i preparati za smirenje iritirane kože idealni su za masnu i osetljivu kožu, naročito tokom vrelih letnjih dana.

Šminka i preparati za negu lica, treba da budu u frižideru! Evo zašto! Svet Plus



Ideja je da čuvanje vaših dragocenih proizvoda za negu kože u frižideru učiniće kreme hladnim i stoga produžiti njihov rok trajanja, a možda čak i ponuditi neke dodatne blagodati koži.

Korišćenje ohlađenih proizvoda za negu kože jednostavno pruža mogućnost da se osećamo lepo i sveže.

Ako ste nekada nakon dugog letnjeg sunčanja mazali lice prethodno ohlađenom maskom od aloje - jasno vam je kakve efekte ima ohlađena šminka.

Čak možete da dobijete slične efekte iz ohlađene mlečne obloge za regeneraciju lica, koja je napravljena natapanjem čiste krpe u punom mleku i ostavljanjem da odstoji u frižideru. Lipidi u punom mleku pomažu u smirivanju iritirane kožne barijere, koja se takođe delimično sastoji od lipida.

Zadržavanje proizvoda u frižideru može pomoći da se sačuva rok trajanja nekih sastojaka u njima, omogućavajući vam da ih koristite malo duž. Teorijski, to bi moglo uključiti stvari poput antioksidativnih seruma. 
 

Veganska ishrana ili meso? Blizanci su se različito hranili! Pogledajte rezultat!





Proizvodi za negu kože obično se prave da se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Hlađenje nekih proizvoda može u stvari promeniti njihovu teksturu i učiniti ih manje prijatnim za upotrebu. Ipak, blagodeti koje će hladni proizvodi doneti vašem licu i koži su mnogo veći.

Rashlađeni hidratantni preparati za negu i kreme za oči, mogu vam pomoći da očistite područje oko očiju detaljnije, ali i da sprečite pojavu tamnih podočnjaka. Ovo se posebno odnosi na večernje čišćenje područja oko očiju, posebno pre odlaska na spavanje.

 

Šta ne sme u frižider

Tečni puder ne sme u frižider jer mu se promeni gustina, a ako ga držite na hladnom on bi mogao da se pokvari. Frižider nije mesto za tečni puder, ali ni za maskare.Maskara je još jedna šminka koje ne sme na hladno mesto. Maskara, karmin i lak za nokte su proizvodi koji moraju da se čuvaju izvan hladnog mesta i daleko od frižidera.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Magazin Novosti

Povezane vesti:


>