Lepota

Ljubav & Sex

Imate gljivice na noktima?! Vreme je da ih se rešite!

Struktura i oblik noktiju se menjaju, a gljivice uzrokuju čak i odvajanje nokta od prsta, te upalu kože ispod i oko nokta, što je posebno bolno i neprijatno iskustvo. Imate gljivice na noktima?! Vreme je da ih se rešite jer uskoro na scenu stupaju sandale i papuče!

Imate gljivice na noktima?! Vreme je da ih se rešite! Screenshoot/YoutubeGljivice ispod noktiju su najčešća bolest, jer je najmanje polovina svih promena i poremećaja noktiju upravo izazvana gljivicama.

Sa ovim problemom, posle sezone zimske obuće, suočava se gotovo svaka druga osoba. Kako se bliži toplo vreme i period kada pokazujemo svoja stopala, gljivična oboljenja nokta počinju sve više da nam zadaju glavobolje.

Gljivice na noktima ne smete ignorisati!

Gljivična infekcija nokta izgleda kao bela ili žuta mrlja vidljiva na samom noktu. Ukoliko je primetite, vreme je da već tada reagujete. Na žalost, većina nas sklona je tome da ovakve promene na noktima ignoriše, što je veoma pogrešno

Ovo su tri ulja koja možete primeniti na svojim noktima kako bi gljivice bile kao rukom odnešene.

Ulje čajevca

Zbog svojih izrazitih fungicidnih i antiseptičkih svojstava ulje čajevca smatra se jednim od najučinkovitijih prirodnih sredstava protiv gljivica na noktima. Poznato je da se ovo ulje koristi u lečenju brojnih kožnih infekcija, pa tako jedna studija pokazuje da je ovo ulje pomoglo u lečenju atletskog stopala u čak 64 odsto slučajeva.

Utrljajti ulje čajevca na obolelo područje i ostaviti da deluje desetak minuta. Potom, starom četkicom za zube trljajti inficirane nokte. Može se pomešati i sa maslinovim uljem. Bitno je da nokti budu čisti, pa ih pre svakog tretmana treba dezinfikovati alkoholom.

 

Salo na stomaku! Japanska tehnika za brzo skidanje! Dijeta dubokog udaha! (VIDEO)

Kokosovo ulje

Ulje kokosa ima moćna antigljivična dejstva i mnogi ljudi ga koriste protiv gljivičnih infekcija stopala, ali i samih noktiju. Otopiti malu količinu kokosovog ulja na sobnoj temperaturi i utrljajti ga direktno na deo zahvaćen gljivicama. Postupak ponoviti najviše tri puta dnevno.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje uništava gljivice na bezbedan način, bez iritacija. Ricinusovo ulje je veoma  gusto, pa ga možete pomešati sa maslinovim uljem i dodati nekoliko kapi limunovog soka. Naneti ovu smesu na inficirane nokte, pa isprati nakon 20 minuta. Postupak ponavljati dva puta dnevno.

Lavandino ulje

Nekoliko kapi ulja lavande nanese se na nokte, potom je potrebno obuti pamučne čarape i ostaviti da ulje deluje tokom noći. Antigljivična svojstva ulja lavande najviše pomažu u blažim slučajevima gljivične infekcije nokta.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>