Zdravlje

Ljubav

Dijeta ili zdrava ishrana? Postoji razlika! Zaboravite gladovanje!

Dijeta ili zdrava ishrana? Postoji razlika! Zaboravite gladovanje! Na meniju su hleb i slatkiši, a ipak ste fit... Tu je i kolač koji možete pojesti bez griže savesti!

Dijeta ili zdrava ishrana? Postoji razlika! Zaboravite gladovanje! Svet Plus



Pred nama je leto, visoke temperature, bazeni i plaže, sada je period kada svi pokušavamo da se na što brži i lakši način rešimo viška kilograma.

Ono u čemu mnogi greše je što se radije opredeljuju za rigorozne dijete, posle kojih dolazi poznati "jo-jo" efekat, odnosno brzi povratak brzo izgubljenih kilograma.

Zdrava ishrana s druge strane, nije sinonim za dijetu, niti podrazumeva gladovanje. Njome ćemo popraviti svoje raspoloženje, poboljšati svoje zdravlje i dugotrajno se rešiti viška.

Za svaku "nezdravu", odnosno kaloričnu hranu, postoji zdrava zamena. Tako ćete, na primer, beli hleb zameniti integralnim ili beskavsnim, mlečnu čokoladu zameniti crnom, a punomasni sir onim bez masti.



Dva kuvana jaja i šaka badema su odličan izbor za početak dana, a bareno povrće i parče kuvane piletine za ručak umesto pljeskavice su pun pogodak.

Umesto dijete koja podrazumeva gladovanje i unos od 900-1000 kalorija dnevno, odlučite se za zdrave obroke, nemojte brojati grame i kalorije već izbalansirajte unos proteina, ugljenih hidrata i masti i jedite što više organskih namirnica. 

Unos zdravih namirnica radikalno utiče na stanje našeg organizma. Poboljšava rad srca, ubrzava metabolizam, a i može nas učiniti fizički lepšim tako što će povećati čvrstinu i sjaj kože.

Na kraju, svakodnevna ili česta fizička aktivnost će dovesti do nekog rezultata, ali sigrno neće do željene forme ukoliko se ne hranite zdravo.
 

Za strije postoji rešenje! Krastavac, kokosovo ulje, kafa...




Kolač bez griže savesti

Potrebne namirnice su jedna banana, 200 ml mleka, jedno jaje, štangla crne čokolade, 20g kikiriki putera i kašika kakaa.

Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender, zatim smesu izliti na pek papir u okrugli sud. Čokoladu izlomiti i dodati preko. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta. Ispečeni kolač premazati kikiriki puterom i po želji dodajte crveno voće.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>