Region

Svet

Region

Serija i film Kralj, Zdravka Šotre prema romanu Vuka Draškovića!

Film i serija "Kralj" Zdravka Šotre nastali su prema romanu "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića. Na Belom dvoru u Beogradu pala prva klapa! Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić.

Serija i film Kralj, Zdravka Šotre prema romanu Vuka Draškovića! Screenshoot/Instagram



Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju, Tamara Aleksić. Sem njih, oko 130 glumaca učestvovaće u ovom velikom projektu. Deo glumačke ekipe i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović...

O samoj seriji i Aleksandru Karađorđeviću režiser kaže da je potrebno je ljudima dati informacije o jednom čoveku i događajima o kojima se slabo zna.

"Svi imaju mišljenje ali imaju malo znanja i informacija. To je važan deo naše istorije. Mislim da će ova serija i film bar donekle povratiti neku sliku o njemu. Ono što je Vuk dao za ovaj projekat nije nikakva glorifikacija Aleksandra, on je prikazan kao čovek sa svim svojim slabostima i vrlinama koje je imao," dodaje Šotra.

I Vuk Drašković, autor romana po kojem je pisana serija prisustvovao je početku snimanja.
 

Tri muškarca i tetka, serija po ugledu na - Dva ipo muškarca!



 

"Scenario se najvernije što može drži knjige. Aleksandar je, po mom uverenju, najveći državnik i vojskovođa u istoriji srpskog naroda a istovremeno najomrznutiji i najoklevetaniji. Njega danas razapinju na stub srama, anatemišu ga zato što je stvorio Jugoslaviju. Po njima, koji su razbili Jugoslaviju devedestih, trebalo je da stvara Veliku Srbiju", kaže Drašković.

Dodaje da se nada da će ova serija razbiti predrasude koje postoje o kralju Aleksandru.

"Nije to lako. Od '45 godine vršena je lobotomija nad narodom i Aleksandar je zatrovan brdima lažnih kleveta, pripisivano mu je ono što on nikada nije bio".

Serija će imati 15 epizoda, a biće pretočena i u film.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>