Ostalo

Sme�no

Pohovane, punjene i rolovane tikvice! (RECEPT)

Pohovane, punjene i rolovane tikvice! Tikvice mogu da doprinesu lečenju astme i imaju jaka antiupalna svojstva pa pomažu u sprečavanju paradentoze, ali koriste se i u borbi protiv drugih upala. Recept za savršenu večeru!

Pohovane, punjene i rolovane tikvice! (RECEPT) Screenshoot/Instagram



Laboratorijska istraživanja utvrdila su da fitonutrijenti u soku tikvica imaju antikancerogena svojstva jer sprečavaju mutaciju ćelija. Ekstrakti tikvica redukuju simptome benigne hipertrofije prostate, a taj učinak se pojačava u kombinaciji s drugim povrćem. Zbog svega ovoga vreme je da ih uvedete u ishranu!

Potrebno za pohovane tikvice:

jaje
brašno
prezle
jedna veća ili dve manje tikvice




Priprema:

Tikvice se oljušte i iseku na tanke listove. Umuti se jaje, prvo belance, pa žumance. U jedan tanjir se sipa brašno, a u drugi prezle. Tikvice se posole pa se uvaljaju u brašno, pa se umoče u jaja, zatim se pospu prezlama.

Ulje u tiganju mora da bude vrelo kada se stave tikvice i istog trenutka se smanji ringla na slabije. Kada porumene tikvice su gotove, vade se i stavljaju na papirnati ubrus.
 

Čokoladni, kremasti kolač bez jaja! (VIDEO RECEPT)




Rolovane tikvice

Tikvice se oljušte i iseku na listove, pa se kratko isprže u ulju. Izvade se i stave na kratko na papirnati ubrus. Zatim se na svaki list tikvice stavi kockica slanog sira ili kašičica krem-sira, i tanki list šunke. Tikvica se urola i ukoliko je "nestašna" pričvrsti čačkalicom. 

Rolovane tikvice možete poslužiti kao laganu večeru ili kao predjelo za ručak!
 

Recept za sočni kolač! Pojede se za 10 minuta!





Tikvice na ovaj način možete puniti i pripremljenom smesom od mlevenog mesa i crnog luka. Napravite oblik ćevapa, urolajte u list tikvice, ređajte u manji pleh i zapecite u rerni. Pred kraj pečenja, zalijte ih pavlakom i jajima.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>