Lepota

Ljubav & Sex

Savršeni talasi u kosi! Poznati frizer otkriva kako! (VIDEO)

Ne znate šta biste sa svojom kosom? Sviđaju vam se neobavezne frizure? Savršeni talasi u kosi! Poznati frizer otkriva kako! Potrebne su vam tri stvari da biste to postigli!

Savršeni talasi u kosi! Poznati frizer otkriva kako! (VIDEO) Screenshoot/InstagramNe znate šta biste sa svojom kosom? Sviđaju vam se neobavezne frizure? Imamo predlog za vas – napravite sami talase u kosi, poput onih koje imate na letovanju, a za koje je zaslužna morska voda.

Frizer poznatih Dejvid Lopez podelio je na društvenim mrežama, ali i ispričao za magazin Allure, kako on pravi ovu trendi frizuru, i to sam sebi.

Spremite se da uhvatite beleške!

Potrebno vam je:

– Presa za kosu. Vodite računa da je ne zagrejete na najvišoj temperaturi, kako biste sprečili oštećenje vlasi
– Sredstvo za zaštitu kose od spoljnih uticaja (po izboru)
– Češalj sa širokim zupcima i šnala


Korak 1:

Nanesite na kosu preparat koji će vam pomoći da je oblikujete. Ispravite kosu fenom da dobije lepu teksturu. Razdelite kosu po razdeljku na dva dela. Prvo uradite jednu pa drugu stranu. Odvajajte pramenove pomoću češlja ili prstiju. Lopez savetuje da razdeljak pravite po dijagonali (pogledaj u videu)

Korak 2:

Isprskajte kosu preparatom za zaštitu od toplote. Uzmite prethodno zagrejanu peglu za kosu i postavite je na izdvojen pramen. Krećite se od polovine pramena ka njegovom kraju. Pritiskajte presu „ka vama od vas” i pomažite se drugom rukom – savetuje Lopez. Ne pritiskajte previše.

– Ako ranije niste pravili frizuru pomoću ove tehnike, predlažem da je prvo isprobate korake s isključenom peglom za kosu – kaže Lopez.

– Kad osetite da ste savladali pokret, zagrejte je.


Korak 3:

Nakon što oblikujte kosu, Lopez predlaže da stavite malo ulja za negu i laka, međutim – ne onako kako ste inače navikli. Lopez kane malo ulja na svoj dlan, isprska ga lakom, sve to protrlja između dlanova pa prođe prstima kroz kosu. Odličan trik za sjajnu, ali nikako i slepljenu, frizuru. 
 

Preporođena kosa, sjaj i čvrstina! Potrebno vam je samo jabukovo sirće! 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.rs

Povezane vesti:


>