Zdravlje

Ljubav & Sex

Trošenje kalorija! Kada vidite brojke jedva ćete čekati da čistite kuću!

Trošenje kalorija! Kada vidite brojke jedva ćete čekati da čistite kuću! Šta mislite koliko kalorija gubite usisavanjem ili pranjem prozora? 

Trošenje kalorija! Kada vidite brojke jedva ćete čekati da čistite kuću! Svet PlusImaćete duplo zadovoljstvo - urednu kuću i besprekoran izgled bez trošenja novca za teretanu. Novije britansko istraživanje pokazuje da odrasla osoba koja nedeljno u proseku provede 11 sati radeći kućne poslove sagori 2.345 kalorija.

Čišćenje ne utiče pozitivno samo na telo i mišiće, već i na "sređivanje" uma zbog zadovoljstva postignutim. Međutim, i ovde treba znati pravila, naglašavaju stručnjaci. Čišćenje bi trebalo da se izvodi slabijom stranom tela da bismo je ojačali, a ne dominantnom, koju primarno uvek koristimo, kao što su, primera radi, desna ruka i desna noga. Nude i odgovore na pitanje šta se sve postiže određenim poslovima.

Ribanje kupatila

Detaljno ribanje kade ili tuš-kabine troši 200 kalorija.

Ribanje je odlična vežba za ruke i ramena.

Ovaj vid čišćenja aktivira ramena i ruke, kao i stomačne mišiće i mišiće nogu, odnosno zadnju ložu. Pomaže pri istezanju tela, čineći nas tako fleksibilnijima.

Pranje prozora

Pranjem prozora nestaje 231 kalorija, a aktiviraju se mišići ruku, kičma i noge. Naprezanje je intenzivnije ukoliko se osoba nalazi na merdevinama.
 

Limun, soda bikarbona, crni čaj i jabukovo sirće smanjuju znojenje!

Usisavanje

Jednočasovnim usisavanjem prašine gubimo 175 kalorija. Što je teži usisivač, to je vežbanje na ovaj način efikasnije, jer se angažuju ruke i noge, kao i stomačni mišići.

Peglanje je definitivno najbolja vežba za ruke, kojom se troši 157 kalorija.

Brisanje prašine

Brisanjem prašine se gubi 166 značajnih kalorija. Ovakva aktivnost je veoma efikasna za istezanje celog tela. S obzirom na to da su prisutni i čučnjevi, pokreću se svi mišići tela.

Brisanjem podova sagori se čak 314 kalorija i aktiviraju sve grupe mišića.

Krečenje i uređivanje enterijera sagoreva 160 kalorija. Ova vrsta sređivanja je odlična za jačanje ruku, a ako se koriste merdevine, onda i nogu.

Kese za ruke

Nošenje kesa iz prodavnice "odnosi" 190 kalorija i angažuje mišiće ruku, ramena i celog torza. U ovom poslu važno je da se napravi balans prilikom nošenja tereta u obe ruke.


Najmanje pola sata

Suština je da se poslovi u toku dana tako iskombinuju da intenzivno traju najmanje pola sata, a da se za to vreme potroši 400 kalorija. Tek u takvim uslovima može da se računa na dobro oblikovano telo bez naslaga, ističu stručnjaci.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti


>