Lepota

Ljubav

Neobična beauty pomagala: Šibica, soda bikarbona i belance!

Šibica, soda bikarbona i belance! Neobična beauty pomagala! Nestalo je laka za kosu, a nema ni gela – to nije razlog za paniku. Uobičajene kozmetičke preprate mogu u trenu zameniti namirnice iz kuhinje.

Neobična beauty pomagala: Šibica, soda bikarbona i belance! Svet Plus




Avokado umesto hidratantne kreme

Hidratantnu kremu može zameniti i maska od avokada koja je bogata uljima i hranjivim sastojcima koji će nahraniti kožu i učiniti je glatkom. Dovoljno je izmiksati pola avokada i malo mleka, naneti ga na lice i ostaviti da deluje 10 minuta.



Regenerator umesto kreme za brijanje

Kremasta i gusta formula regeneratora za kosu može zameniti kremu za brijanje. Bolja je opcija od sapuna koji začepljuje pore i sprečava ljuštenje kože koje nastaje zbog depilacije na suvo.



Nokte spasava šibica

Požutele nokte izbeliće pasta od limunovog soka i soda bikarbone, dok će napuknuti nokat u trenu spasiti šibica. Vrh šibice deluje kao turpija za nokte.



Soda bikarbona za bele zube

Izbeljivanje zuba je skup postupak koji može zameniti i soda bikarbona. Dovoljno je pomešati jednu kašičicu sode s malo soli i nekoliko kapi sirćeta, te mešavinom oprati zube. Isti postupak možete ponoviti dva do četiri puta mesečno.
 

Pivo za kosu! Evo kako se pravilno koristi!





Četkica za zube spasava neposlušnu kosu i obrve

Četkica za zube može ukrotiti neposlušne obrve, a dovoljno je na nju samo nanijeti malo laka za kosu. Osim kod uređivanja obrva, četkica pomaže i kod većeg volumena kose. Kosu možete natapirati tako što ćete povlačiti četkicu od sredine prema korenu vlasi.



Bebi puder deluje kao šampon za suvo pranje

Odlična alternativa za šampon za suvo pranje je bebi puder. On će upiti višak masnoće pa će kosa pre pranja izdržati još jedan dan. Osim bebi pudera pomaže i soda bikarbona.



Gel za kosu zameniće belance i šećer

Mešavina belanceta i šećera bila je popularna 70-ih godina, a odlično dođe u žurbi. Najbolje ju je nanijeti na mokru kosu i osušiti. Pomešajte 1/4 šolje vode, 1/4 šolje šećera i dva belanceta, pa dobijenu penu nanesite na kosu. Frizuru ćete lako oblikovati i biće postojana.



Bronzer neće curiti uz malo laka za kosu

Bronzer za telo ili kreme u boji lako cure, a na mestu će ih zadržati lak za kosu. Dovoljno je samo telo našpricati lakom nakon što se bronzer osuši.



Belance deluje kao fejslifting

Belance u samo pet do 10 minuta može da zategne kožu. Preporučuje se da ih razmutite i nanesete na lice, te nakon određenog vremena isperete mlakom vodom.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24 sata.hr

Povezane vesti:


>