Ostalo

Sme�no

Uklonite žute mrlje od znoja i fleke od dezodoransa!

Uklonite žute mrlje od znoja i fleke od dezodoransa! Rastegnite farmerke tako da vam odgovaraju, raširite odeću koja vam se skupila nakon pranja...

Uklonite žute mrlje od znoja i fleke od dezodoransa! Svet Plus



Kako da odeću koja vam se „skupi“ tokom pranja, ponovo „raširite“

Ovo je noćna mora! Odete u šoping, nađete savršeni komad, obučete ga jednom, operete i dođe vam da plačete. Pronašli smo dobar način kako da se ne oprostite od vašeg omiljenog komada odeće. Napunite sudoperu sa mlakom vodom i dodajte šoljicu šampona za bebe.
Stavite odeću u kupku i pričekajte da se natopi potpuno. Malo promešajte, jer će ovo pomoći da se vlakna opuste.

Izvadite odeću iz vode i lagano je iscedite. NEMOJTE ISPIRATI! Uzmite veliki peškir i položite odeću na njega a zatim urolajte peškir. Cilj je da peškir upije višak tečnosti. Tkanina treba da bude vlažna ali ne i mokra.

Izvadite odeću iz mokrog peškira i položite je na drugi peškir. Pažljivo raširite predmet. Nastavite da ovo radite dok se odeća ne vrati u prvobitnu veličinu.


Kako da rastegnete farmerke da odgovaraju

OK, možda ste dobili koji kilogram pa su vam farmekre postale tesne, ali ne toliko da morate da odete u kupovinu i kupite novi „plakar“. Ne možete da povećati konfekcijski broj odeće, ali možete da je rastegnete dovoljno da se u njima osećate komforno.

Prvo, pokvasite svoje farmerke. Možete i da ih obučete i u njima sednete u kadu na par minuta. Ovako je možda i bolje jer će vam biti teže da farmerke obučete kada su vlažne. Nosite ih tako vlažne po kući oko 30 minuta, radite čučnjeve, rastezanje, moda čak i neke joga poze. Kako ovo uradite, skinite ih i okačite da se osuše. Ponovite ovaj proces ponovo kada se osuše. Trebalo bi da mnogo lakše uđete u njih.

Ako želite da “produžite” malo nogavice, natopite farmerke, stavite ih na pod i stanite na njih nogom. Rukom uhvatite nogavicu jednu pa drugu i vucite je ka gore. Ponovite ovo desetak puta.
 

Glicerin čuda čini za kožu! Trik sa kojim bore nestaju!





Uklanjanje mrlja od dezodoransa

Ovo se stalno događa. Prava je umetnost oblačiti majicu i ne uflekati je od dezodoransa. Za one kojima crna odeća čini veći deo garderobe, ovaj problem predstavlja pravu muku. Ali i za ovo postoji jako jednostavno rešenje! Maramice za bebe sa lakoćom otklanjaju ove fleke, pa bi bilo dobro da ih uvek imate sa sobom.

Uklonite žute mrlje od znoja

Te gadne žućkaste fleke na vašoj beloj košulji. Niste jedina koja ima ovaj problem. Ni ne primećujete da se znojite a opet imate ove fleke. Imajte pri ruci vodu sa sokom od limuna. Poprskajte žućkasti deo na vašoj beloj košulji i stavite je da se pere. Ovo malo truda čini čuda…
 

Kelj za imunitet, raspoloženje, detoksikaciju, varenje...

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.rs

Povezane vesti:


>