Lepota

Ljubav & Sex

Ravan stomak! Namirnice koje tope masne naslage!

Želite ravan stomak ali ne po svaku cenu jer nećete da narušite zdravlje i to je sasvim u redu! Ipak, možete imati ravan stomak uz ove savete i namirnice koje tope masne naslage!

Ravan stomak! Namirnice koje tope masne naslage! Svet PlusUz pravilan izbor namirnica i uz jednostavne vežbe koje možete izvoditi kad god poželite, postaćete za tren oka vlasnica ravnog stomaka. 

DORUČAK – ŽITARICE (ovsene)

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, bilo da planirate da smršate, zategnete svoju liniju ili održavate svoju formu. Ovsene pahuljice su naša preporuka ukoliko želite zdrav i hranljiv obrok koji će vas duže vreme držati sitima. Bogate biljnim vlaknima, pozitivno utiču na razgradnju masti u predelu stomaka. Zaboravite na pekaru u ranim jutarnjim satima i opredelite se za žitarice koje će vam pomoći da imate savršenu liniju.


TEČNOST – ZELENI ČAJ i JOGURT

Kako bi vaš organizam generalno dobro funkcionisao i bio u mogućnosti da razgradi masne naslage neophodno je da na dnevnom nivou unosite dosta tečnosti. Voda je ono što treba da bude vaš prvi izbor. Drugi, visoko preporučljiv je biljni zeleni čaj. Ova vrsta čaja igra ključnu ulogu u kreiranju vitke linije i eliminaciji masnih naslaga. Jedna do dve šoljice zelenog čaja dnevno je sasvim dovoljno da se u rekordnom roku oslobodite pojasa za spasavanje oko struka. Druga važna namirnica koja je preporučljiva za piće je jogurt. Poželjno je da birate jogurte sa manje masti i da ih upotrebljavate u što većoj količini.

 

Frizure koje vas čine starijom! Evo gde grešite i šta da izbegavate!

GRICKALICE – ORASI, BADEMI, LEŠNICI...

Prirodne grickalice kao što su orasi, bademi, lešnici i drugi orašasti plodovi u velikoj meri doprinose razgradnji masnih naslaga u telu, a naročito u predelu stomaka. Takođe preporuka za pripremu obroka je i korišćenje bademovog maslaca.

ULJA – MASLINOVO

U potpunosti izbacite iz svoje ishrane suncokretovo ulje ili mast životinjskog porekla. Primena maslinovog ulja je u velikoj meri zdravija i efikasnije deluje na gubitak neželjenih kilograma.


FIZIČKA AKTIVNOST - BRZO HODANJE, VEŽBE PO STRANI

Ne možete očekivati da ravan stomak nastane sam od ebe. Setite se šta je sve trebalo da se dogodi da biste dobili vaš preveliki stomak. Dakle, uzvratite istom merom. Niko ne kaže da treba dnevno da uradite 100 trbušnjaka ako ne možete, ali šetnja bržim tempom će svakako biti od velike koristi. Trudite se pritom da maksimalno zategnete mišiće svog stomaka.

Ukoliko ne možete još uvek da uradite trbušnjake, ono što biste svakako mogli da probate jesu vežbe po strani. Istezanja sa strane, sa rukama iznad glave dovode do jačanja mišića i ravnanja stomaka. Ovo možete da primenjujete u sedećem, ležećem i bilo kom drugom položaju koji vam odgovara.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Ženski magazin

Povezane vesti:


>