Zdravlje

Ljubav & Sex

Roditelji vam imaju visok šećer?! Kako da se vama ne desi isto!

Istraživanje je obavljeno na Univerzitetu u Kopenhagenu i na Harvardu. Roditelji vam imaju visok šećer?! Kako da se vama ne desi isto! Počnite da se pridržavate ovih stvari.

Roditelji vam imaju visok šećer?! Kako da se vama ne desi isto! Svet PlusDobro je poznato da se mnoge hronične bolesti nasleđuju od roditelja, a pored pravilne ishrane redovno treniranje sa tegovima može drastično da smanji rizik od ove bolesti.

Muškarci koji svakoga dana pola sata rade vežbe sa tegovima, smanjuju rizik od pojave dijabetesa za 34 odsto. Ako pak, svakodnevno izvode lakše vežbe u trajanju od sat vremena, opasnost od ove bolesti smanjuje se za 12 procenata.

Najbolji efekat se, ipak, postiže kombinacijom aerobnih i vežbi sa opterećenjem, jer se tada pojava dijabetesa smanjuje za čak 59 odsto, pokazalo je istraživanje obavljeno na Univerzitetu u Kopenhagenu i na Harvardu.
 

Kako nastaju fleke od sunca, kako ih sprečiti ili lečiti?!

"Ustanovljno je da rad sa tegovima može da doprinese poboljšanju stanja i preduhitri oboljenje kod muškaraca, što je posebno važno za osobe koje nisu u stanju da se bave aerobnim vežbama. - Kada to kažem, mislim na povređene ili muškarce koji imaju neke druge otežavajuće okolnosti." - objašnjava dr Anders Grontved, glavni stručnjak objedinjenih istraživačkih timova.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>