Zdravlje

Ljubav

Alergija na polen! Ruski travar ima rešenje!

Tradicionalna medicina još jednom dokazuje koliko je moćna. Alergija na polen! Ruski travar ima rešenje! Ovaj narodni lek će veoma brzo ublažiti simptome alergije i doneti vam olakšanje.

Alergija na polen! Ruski travar ima rešenje! Svet Plus




Proleća, godišnjeg doba kome se gotovo svi raduju, ali za neke znači još jednu sezonu borbe sa alergijama. Srećom prirodni lekovi imaju tu moć da stanu na kraj ovim tegobama.

 
Kijanje, svrab očiju, crvenilo i curenje nosa, samo su neki od neprijatnih simptoma alergije na polen. Njih često prati i zagušenje disajnih puteva, pritisak u sinusima, nadražajni kašalj i grebanje u grlu.

 

Moćna kopriva eliminiše tegobe

 
Ova lekovita biljka već vekovima se koristi u fitoterapiji. Listovi koprive između ostalog, sadrže prirodne blokatore koji sprečavaju proizvodnju histamina. Upravo zbog toga povoljno utiču na tegobe izazvane alergijskim reakcijama.

Najbolji način da se iskoriste sve prednosti i brojna lekovita svojstva jeste korišćenje koprive na sledeći način:

 

Nekoliko svežih listova dodajte u 250 ml proključale vode i ostavite da odstoji 30 minuta, a nakon toga procedite. Ovaj napitak se pije 3 puta dnevno. 

 

Osim kao napitak, ovaj lek se može koristiti i za inhaliranje. 
 

Probajte ovako da skinete kilograme! Pije se 7 dana, a skida 80 posto sala!



 

Treća opcija podrazumeva korišćenje ekstrakta (tinkture) koprive:

 

20 do 30 kapi promešajte u vodi ili prirodnom soku. Pijte ovaj napitak jednom dnevno za prevenciju, a za ublažavanje već postojećih tegoba konzumirajte tri puta na dan.


Osim koprive, kao efikasno rešenje u borbi protiv alergije na polen se pokazao i sok od zove, kao i čaj od đumbira. Redovnom primenom, značajno ćete ublažiti tegobe. 

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>