Zdravlje

Ljubav & Sex

Gavez, moćan lek! Biljka koja od davnina štiti od raznih zdravstvenih problema!

Gavez, moćan lek! Biljka koja od davnina štiti od raznih zdravstvenih problema, a ujedno je i jedini prirodni lek koji deluje kod čukljeva i deformacije palca.

Gavez, moćan lek! Biljka koja od davnina štiti od raznih zdravstvenih problema! Screenshoot/YoutubeGavez raste uz potoke na vlažnom tlu te na vlažnim livadama nizinskog šumskog područja. Ovo su neke od zdravstvenih prednosti gaveza i recepati za pripremu čaja kod određenih tegoba:


Protiv bronhijalne astme

Pet grama korena gaveza kuvajte pola sata u pola litra vode, zatim ostavite da odstoji dvadeset minuta i procedite. Ujutru na prazan stomak popiti jednu šoljicu, a zatim svakih pola sata dve supene kašike spremljenog čaja. Pred spavanje opet popiti jednu šoljicu.

 
Protiv čira na želucu

Mešavina od po sto grama gaveza i nevena, kao i 50 grama troskavice (Polygonum aviculare) staviti u 250 mililitara vrele vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji tri minuta, a zatim procediti. Tokom dana piju se dve-tri šolje u manjim gutljajima.
 

Peršun pospešuje cirkulaciju i skida otok sa nogu! (RECEPT)

Za pospešivanje mokrenja i ublažavanje grčeva u stomaku

Jednu veliku kašiku lišća i cveta gaveza prelijte sa pola litra ključale vode, poklopite, ostavite da odstoji petnaest minuta, a zatim procedite. Pije se dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja po jedna čašica.

Napomena: Nemojte da pripremate i čuvate čaj u metalnom posuđu. Prilikom sušenja korena treba voditi računa da se ne ubuđa, jer tada postaje toksičan.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica


>