Lepota

Ljubav

Ruzmarin je veoma zdrava biljka! Temeljno oporavlja kosu!

Temeljno oporavlja kosu! Ruzmarin je veoma zdrava biljka mediteranskog porekla i široko se primenjuje u ishrani, upravo zbog svojih značajnih zdravstvenih svojstava.

Ruzmarin je veoma zdrava biljka! Temeljno oporavlja kosu! Svet PlusOvo ulje ima veoma jedinsven, aromatičan miris i nije lako za izradu, pa je sammim tim i retko dostupno i skupo na tržištu, ali možete ga napraviti i sami kod kuće i to sa samo dva sastojkai malo strpljenja.

Potrebni sastojci za izradu ulja od ruzmarina su svež ruzmarin (najbolje je da ga kupite na pijaci) i hladno ceđeno maslinovo.
 

Ovaj lek rešava za 10 dana ispucale pete, žuljeve i proširene vene!

Priprema:

Temeljno operite ruzmarin i osušite ga na suncu par sati, kako bi iz njega isparila voda. Zatim odvojite listove od stabljika, uzmite čistu teglu i napunite je očišćenim ruzmarinom tako da tegla bude puna oko dve trećine. Preko ruzmarina nalijte maslinovo ulje, ali nemojte prepuniti teglu, ostavite malo prostora između sadržaja i poklopca. 

Teglu dobro zatvorite, promućkajte sadržaj, pokrijte teglu neprovidnom krpom, a zatim je odložite na osunčano mesto (najbolje pored prozora). Ovde na snagu stupa strpljenje jer je potrebno 30 do 40 danada ruzmarin ispusti sve aktivne materije i da se one vežu sa uljem. Važno je da svakih nekoliko dana lagano promućkate sadržaj tegle. Kada je ulje gotovo, procedite ga, sipajte u flašicu koju ćete čvrsto zatvoriti i držite u frižideru. Ulje može trajati do šest meseci.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>