Zdravlje

Ljubav & Sex

Biiljka Čičak neverovatno je lekovita! Upale, otekline, smirenje, probava, dezinfekcija...

Upale, otekline, smirenje, probava, dezinfekcija kože... Biljka Čičak neverovatno je lekovita, iako je većina smatra za korov! Nadamo se da ćete od danas drugačije gledati na ovo "smetalo" u vašim dvorištima.

Biiljka Čičak neverovatno je lekovita! Upale, otekline, smirenje, probava, dezinfekcija... Svet PlusČičak potiče iz Azije, ali je rasprostranjen i po Severnoj Americi i Evropi. Spada među najrasprostranjenije korove. Može ga se naći na neobrađenim poljima, uz ceste, potoke i reke...

Lekovita svojstva čička prepoznata su za mnoge bolesti i tegobe: upale usne šupljine, za smirenje kašlja, kod oteklina limfnih žlezda na vratu, za stvaranje belih krvnih zrnaca, za podsticanje apetita i bolje varenje, za bolji rad bešike i bubrega, za dezinfekciju kože.

On deluje protivotrovno i dezinfikuje celi organizam. Leči sve vrste čireva, skrofula, gihta, zastarelih reumatskih bolesti, vodenih bolesti i kod trovanja živom.

On je vrlo dobar borac protiv svih osipa, bolesti usne šupljine, ranica, lišajeva, ekcema, gnojnih rana ali i kod upale želuca, i protiv bolne reume. Ljudi ga od davnina koriste gotovo za sve vrste što spoljnih što unutrašnjih oboljenja a dobar je i za rast i obnavljanje kose.


Svedočanstva o lekovitom čičku govore samo najbolje, mnogima je pomogao, a svi delovi ove biljke su lekoviti, od semena do cveta.
 

Jačanje imuniteta uz ukusni napitak! (RECEPT)

Tečna bomba! Ravan stomak za samo sedam dana! (RECEPT)

Evo nekoliko recepata od čička koji će pomoći vašem zdravlju:

Čaj od čička se sprema tako da usitnjeni koren prelijete proključalom vodom i ostavite da se lagano kuva 3 minuta. Kada je skuvan, čaj ostavite 10-15 minuta da odstoji. Pijte ga zaslađenog medom nekoliko puta dnevno ili ga koristite za obloge.

Ulje od čička napravite tako da sveži koren prelijete čistim alkoholom i ostavite u zatvorenoj posudi da odstoji 15-ak dana. U mešavinu dodajte maslinovo ulje, pa sve ostavite prekriveno gazom da stoji još 4 nedelje. Alkohol će s vremenom ispariti, pa smesu nakon toga procedite i čuvajte na hladnom mestu.

Čičak možete koristiti i kao losion za kosu. Sveži koren prelijte proključalom vodom i kuvajte 10-ak minuta. Nakon kuvanja dodajte jabukovo sirće (3 kašike) i narezani crveni luk. Ostavite tako da odstoji celi dan, a kasnije procedite. Ovaj losion nanesite na glavu i pustite da stoji sat vremena, nakon toga isperite. Ovaj postupak ponavljajte dokle god je potrebno.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/dnevno.hr

Povezane vesti:


>