Zdravlje

Ljubav & Sex

Lekari su sigurni da ovaj vitamin može da pojača imunitet do maksimuma!

Lekari su sigurni da ovaj vitamin može da pojača imunitet do maksimuma! Ko redovno koristi vitamin D otporan je na viruse! U ovom periodu organizmu je preko potreban!

Lekari su sigurni da ovaj vitamin može da pojača imunitet do maksimuma! Svet PlusPrevencija i ojačan imunitet su ključni u borbi protiv korona virusa. Najugroženijim licima se savetue da ne izlaze iz kuće bez potrebe i izbegavaju svaku vrstu kontakata, ali i da redovno uzimajuj vitamin D.

 

Lekari obajšnjavaju zašto je on toliko značajan u borbi protiv ovog opakog virusa:

 

Kod onih koji puno vremena provode u zatvorenom prostoru, može se javito nedostatak ovog vitamina. S obzirom da je najveći njegov izvor Sunce, suplementi su u ovom slučaju poželjni, jedino ćete ga na taj način obezbediti u dovoljnim količinama.

 

Vitamin D igra značajnu ulogu u mnogim funkcijama organizma. Kada se pojavi deficit, telo postaje ranjivije i manje otporno na bolesti i viruse. Redovnom primenom imunitet jača, a samim tim telo postaje otpornije na viruse. 
 

Soda bikarbona, peršun i limun! Recept koji podiže imunitet na maksimum!

Kakao je lekovit, evo zašto ga treba piti svakodnevno!
Vitamin D ili od milja nazvan sunčev vitamin je naširoko proučavan kao vitamin čija konzumacija za sobom povlači mnoge zdravstvene dobrobiti. On je neophodan organizmu zbog regulacije apsorpcije kalcijuma i izgradnje zdravih kostiju, a ima i pozitivan uticaj na imuni sistem.

 

Gotovo da nema istraživanja koje nije ustanovilo njegov pozitivan efeka. Tako vitamin D snižava nivo lošeg holesterola, pomaže u zaštiti od šećerne bolesti i oboljenja srca, ublažava bol povezanu s fibromialgijom, štiti od senilne makularne degeneracije oka (glavnog uzroka slepila kod starijih osoba), ublažava simptome psorijaze, poboljšava mušku plodnost, snižava rizik od karijesa, raka debelog creva, zloćudnog oblika raka kože melanoma, agresivnog raka dojke, rahitisa, osteoporoze i depresije.

Stručnjaci preporučuju između 400 i 800 međunarodnih jedinica (IU) vitamina D dnevno kako bi se zadovoljile potrebe organizma.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: Stil Kurir

Povezane vesti:


>