Zdravlje

Ljubav & Sex

Kad želudac slabo radi dovoljna je jedna čaša! Pravite Kefir kod kuće!

Kad želudac slabo radi dovoljna je jedna čaša! Pravite Kefir kod kuće! Analiza je pokazala da kefir ima tri puta više dobrih bakterija od jogurta te je delotvorniji u ishrani od njega.

Kad želudac slabo radi dovoljna je jedna čaša! Pravite Kefir kod kuće! Screenshoot/YoutubeZa one manje upućene, kefir je najkraće rečeno fermentisano mleko koje sadrži bitne probiotičke kulture. Idealan je za želudac, rad creva, pospešuje njihov rad, čisti ih od loših bakterija te je dokazano da je odličan prirodni probitik.

Zbog velikog broja pozitivnih bakerija koje sadrži, kefir je odličan lek protiv nadutosti a dokazano smanjuje gasove u organizmu. Osobe koje muče gasovi u crevima, bez obzira na to šta i kad jedu, svakodnevno bi trebalo da piju kefir.

Zdravim osobama se preporučuje kefir kao preventiva i kao prirodni probiotik.

Takođe se preporučuje, savetuju nutricionisti, da se kefir pravi kod kuće – jeftinije je, a možete da dobijete i veću količinu.
 

Ukiseljena jaja u tegli! Salata koja će vas oduševiti svojim specifičnim ukusom!


Preporučena dnevna doza kefira za sve osobe je oko litre, maksimalno 1,5 litara, ne više.

Međutim, ukoliko imate problema sa želucem dovoljno je da uzmete čašu kefira i u njega stavite jednu supenu kašiku mlevenog lana i problem će biti rešen u nekoliko minuta..

Kefir se pravi od kefirnog zrna.

Potrebna vam je jedna supena kašika zrna koju ćete prvo obrati, zatim staviti u staklenu teglu i preliti sa 2,5 dcl – 3 dcl maksimalno, nekuvanog mleka.

Poklopljenu teglu ostaviti da stoji 24 sata na dnevnoj temperaturi, potom procedite i kefir je spreman za upotrebu.


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.com


>