Sme�no

Ostalo

Urnebesno pismo Vranjanca o borbi protiv koronavirusa!

Malo smeha ne može da škodi, a tu je i poziv da se poštuju mere prevencije. Urnebesno pismo Vranjanca o borbi protiv koronavirusa! Poruka podrške Vranjancima osvanula je na društvenoj mreži Instagram i nasmejala mnoge.

Urnebesno pismo Vranjanca o borbi protiv koronavirusa! Svet Plus
Srž poruke jeste to kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim vranjanskim naglaskom izmamila je osmehe, ali i ulila nadu u bolje sutra.

 

Realnu upozoravajuću, a motivacionu porku, prenosimo vam u celosti.

 

"Pobratimi i pobratimke,

 

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s’d imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo.

Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve.
 

Dekupaž tehnika za najlepša vaskršnja jaja! 

E pa, došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu je**m u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo?

 

Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte, a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – NE AZDISUJTE MNOGO!"

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>