Zdravlje

Ljubav

Lovorov list spašava srce, ubija viruse, leči disajne puteve!

U samo jednom listu nalazi se prava riznica zdravlja! Lovorov list spašava srce, ubija viruse, leči disajne puteve! Jaki razlozi zbog kojih ga trebate koristiti!

Lovorov list spašava srce, ubija viruse, leči disajne puteve! Svet Plus





Lovor se koristi kao začinska biljka, ali i kao lek protiv mnogih stanja. Najveća lekovita svojstva ima upravo sam list biljke.


Veruje se da leči lošu probavu, srce, smanjuje posledice dijabetesa tipa 2, ali i pozitivno deluje na psihu. Odličan je i kao sredstvo za dezinfekkciju, pa će oterati sve viruse i mikrobe iz prostorije. 

 

Iz ploda se dobija eterično ulje, kreme i sapuni. 

 

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. 


Lovorov čaj protiv bronhitisa – Tri usitnjena lovorova lista kuvajte 10 minuta u dva i po dl vode. Ostavite da odstoji poklopljena oko  10 minuta, pa procedite i dodajte u čaj kašiku limunovog soka i dve kašike meda. Kod gripa ili bronhitisa pijte dva do tri puta po 2,5 dl čaja.

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje - kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.
 

Tera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti sveže ili suve listove u vruću vodu i udisati paru - inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.
 

Tamjan ubija viruse u vazduhu, leči pluća i vraća osećaj smirenosti!


 



Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu - stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.
 

Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tela.
 

Leči upalu zgloba - uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.
 

Kod urinarnih infekcija - pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte. Radi se o starom receptu za rešavanje ovih problema.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24 sata.hr

Povezane vesti:


>