Ostalo

Sme�no

Najbolji čokoladni rolat ikada! (RECEPT)

Najbolji čokoladni rolat ikada! Možete ga preliti čime god želite ali morate priznati da je čokolada ipak neprikosnovena! Isprobajte ovaj savršeni recept!

Najbolji čokoladni rolat ikada! (RECEPT) Screenshoot/Instagram



Potrebno:

Kora:
4 jajeta, odvojeno žumanca i belanca
120 g šećera, podeljeno na dva dela
1 kašika skuvane kafe
70 g rastopljenog putera
70 g brašna
20 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo


Fil:
150 ml slatke pavlake
200 g krem sira
50 g šećera u prahu


Preliv:
150 ml slatke pavlake
150 g čokolade

 

Starinske zemičke za Vaskrs! Recept u koji ide samo malo kvasca!





Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim, žumanca sjedinite sa kafom i puterom. Pa dodajte presotale suve sastojke: brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sjedinite u ujuednačenu smesu. Zatim, deo belanaca dodajte čokoladnoj smesi i dobro razmutite žicom. Dodajte ostatak belanaca i dobro izmešajte da se sve sjedini. Ravnomerno rasporedite smesu na pleh obložen papirom za pečenje, veličine 30x40cm. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na radnu površinu postavite još jedan papir za pečenje pa ga blago pospite kakao prahom. Ispečenu koru odmah okrenite na papir posut kakao prahom, pa pažljivo zajedno sa papirom uvijte u rolat. Hladite u frižideru pola sata.

Za to vreme pripremite fil tako što ćete slatku pavlaku umutiti u šlag a sirni namaz pomešati sa šećerom. Kada je slatka pavlaka umućena, dodajte joj sirni namaz i dobro sjedinite. Fil ravnomerno nanesite na ohlađenu urolanu koru pa uvijte koru u čvrst rolat i stavite u frižider dok pripremite preliv.

Za preliv zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće. Ostavite da stoji 2 minuta a zatim žicom umešajte u svilenkast krem. Neka se malo prohladi pa prelijte preko ohlađenog rolata. Možete to uraditi ovako: prelijte jednom, pa stavite rolat u frižider da se čokolada stegne. Zatim, prelijte ostatak i ponovo stavite u frižider.  Po želji ukrasite komadićima čokolade i poslužite uz kafu.


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: milinkuvar

Povezane vesti:


>