Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Nauka je dokazala! Prevara i ko je bolje prikriva, muškarci ili žene?!

Nauka je dokazala! Prevara i ko je bolje prikriva, muškarci ili žene?! Naučnici sa Univerziteta Zapadne Australije grupi od 1.500 ispitanika pokazali su fotografije 189 osoba (101 muškarca i 88 žena) koji su pre toga odgovarali na pitanje jesu li bili neverni svojim partnerima.

Nauka je dokazala! Prevara i ko je bolje prikriva, muškarci ili žene?! Svet PlusIspitanici su ta lica trebalo da poređaju po kategorijama od 1 do 10 zavisno od toga da je li bilo "vrlo verovatno" do "malo verovatno" da su bili neverni.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu "Royal Society Open Science", pokazuju da su i muškarci i žene tačno "pogađali" preljubnike, ali ne i preljubnice.

Ranija istraživanja sprovedena u svetu o preljubima pokazuju da je 70 odsto ljudi u više od 50 različitih kultura izjavilo da je pokušalo preoteti partnera druge osobe, dok je 60 odsto tvrdilo je da je u tome uspelo.

Stručnjaci nisu želeli samo da utvrde mogu li muškarci i žene uočiti potencijalnu neveru kod pripadnika suprotnog pola, nego i je li moguće otkriti preljubnika, pripadnika istog pola. Rezultati nisu bili očekivani.

Muškarci su uspevali da otkriju suparnike, ali žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli "provaliti" ni muškarci, ali ni žene.
 

Kumin - Ubica gojaznosti! Kašika ovog začina topi masne naslage!

Jedna vežba 6 neverovatnih efekata! Ubrzava metabolizam, izbaca toksine...
- Uzevši sve u obzir i muškarci i žene pokazali su nadprosečnu tačnost za razotkrivanje lica muškaraca, ali ne i za lica žena. Doživljaj nevere zaista se može skrivati u licu muškarca - napisali su naučnici.

Zašto žena posumnja da muškarac vara? Prema istraživanju to se svodi na doživljaj muškosti. Međutim, naučnici su došli do još jednog neočekivanog rezultata koji sugeriše da najzgodniji muškarci ipak ne varaju najviše.

- Iznenađujuće je da su, iako su zgodniji muškarci rangirani kao najneverniji, u stvarnosti bili u razmerno manjem broju slučajeva neverni - navode stručnjaci.

Uprkos tim rezultatima, upozoravaju da na temelju toga ne treba donositi zaključke već na prvom sastanku.

- Ako se oslonimo isključivo na prvi utisak kako bismo detektovali preljubnike, pogrešićemo. Naše rezultate ne smemo tumačiti tako da ih možemo primeniti u svakodnevnim situacijama - kaže naučnik Jong Zi Fu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Srbija Danas

Povezane vesti:


>