Zdravlje

Ljubav & Sex

Jedna vežba 6 neverovatnih efekata! Ubrzava metabolizam, izbaca toksine...

Jedna vežba 6 neverovatnih efekata! Ubrzava metabolizam, izbaca toksine, oporavlja kolena. Posebno se preporučuje osobama koje pate od dijabetesa, varikoznih vena, bolesti zglobova i ravnih stopala.

Jedna vežba 6 neverovatnih efekata! Ubrzava metabolizam, izbaca toksine... Screenshoot/InstagramPoložaj žabe je orijentalna vežba koja se praktikuje još od antičkih vremena, a koristila se za mnoge fizičke i psiho-emocionalne probleme. Usmerena je i na vežbanje mišića koji obično nisu dobro razrađeni.

 
Vežba se posebno preporučuje kod dijabetesa, varikoznih vena, bolesti zglobova i ravnih stopala.

Vežba ima za cilj smanjenje verovatnoće povreda, a ima pozitivan efekat za sve kategorije ljudi, bez obzira na starosno doba, pol i kondiciju. Izvode je i naročito prija ljudima koji zbog posla puno sede.

 

Vežba žaba radi sledeće:

isteže i razvija zglobove gležnja;
jača zglobove kolena;
pomaže kod ravnih stopala;
poboljšava metabolizam, varenje, uklanja toksine;
opušta i jača sve mišiće;
pomaže u popravljanju držanja.

 

Kontraindikacije:

hernije u preponama ili abdomenu;
pad pritiska;
ozbiljne povrede;
bol u kičmi;
poremećaji cirkulacije;
toplota;
bolesti u akutnoj fazi ili pogoršanje hroničnih procesa.

 

Kako se izvodi vežba žaba


Klasična žaba


Lezite na stomak. Ispružite ruke uz torzo. Savijte kolena i pokušajte da dosegnete zadnjicu petama. Stavite ruke na noge. Polako podignite glavu i grudi prema gore. Lagano pritiskajući noge, povucite ih prema zadnjici, a zatim pokušajte da stopalima dodirnete kukove.Jednostavna žaba


Lezite na stomak. Koristi se samo jedna noga, a druga je opružena, dlan oslonjen na pod. Ispružite telo gore, odižući karlični deo od poda. Ruke i pete su okrenute ka dole.

 

Žaba za početnike


Lezite kao u prethodnoj varijanti vežbe. Slobodnu ruku ostavite da leži na telu. Savijte je, oslonite se na podlakticu, i podižite gornji deo tela prema gore.
 

Obrnuta žaba


Kleknite na kolena, koja su spojena, a stopala su raširena u širini karlice, prsti unazad. Sedite između nogu s rukama na kolenima. Polako nagnite telo dok glava ne dotakne pod. Podignite bokove i stopala. Pokušajte da dodirnete kukove.
 

Svetska zdravstvena organizacija i Viber: Borba protiv dezinformacija o COVID-19! 

Dodatni saveti:


Vežbajte u komotnoj odeći bez obuće;
Izvodite pokrete polako i glatko kako ne biste istegli mišiće;
Usredsredite se na pokrete i održavajte disanje mirnim i ujednačenim.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>