Ostalo

Smeno

Tri najčešća hebrejska imena koje dajemo deci misleći da su naša!

Tri najčešća hebrejska imena koje dajemo deci misleći da su naša! Izbor imena predstavlja zabavan deo pripreme pre dolaska bebe na svet, a mnogi roditelji imaju i odgovornost prema ovom zadatku znajući da će ime pratiti dete kroz život i u isto vreme izdvajati ga od drugih.

Tri najčešća hebrejska imena koje dajemo deci misleći da su naša! Svet PlusTrendovi se stalno menjaju, a danas su najpopularnija kratka i neobična imena za devojčice koja imaju što neobičnija značenja.

Pored pojedinih roditelja koja radije biraju klasična i starinska imena, koja ostaju za sva vremena, u Srbiji sve češće deca dobijaju imena bliskoistočnog porekla.

U nastavku vam otkrivamo tri najpopularnija imena koja se najčešće daju ženskoj deci u Srbiji, kao i njihova prelepa značenja:


1. Sara
Ime je izvedeno od reči sarai a znači kneginjа, vladarica, žena visokog ranga. Na arapskom ime Sara znači “ona koja donosi sreću gledaocima, vesela i radosna“.

Ono je u raznim varijantama veoma popularno kako kod hrišćana tako i jevreja i muslimana.

U BiH, Hrvatskoj i Srbiji ime Sara je u poslednjih nekoliko godina bilo među 10 najpopularnijih imena koje je davano devojčicama.

Mnogi su imali bake Sare i po njima daju ime svojim ćerkama, možda i ne znajući koliko je drevno ime i kako ima divno značenje.
 

Najlepša hrišćanska imena za bebe: Božji dar!

Najtužnija imena! I danas ih daju deci, a njihovo značenje ne znaju!
2. Ema
Ema je skraćena varijanta više imena, pa samim tim ima i više značenja.

U Srbiji je to skraćena varijanta od Emilijа, a kod muslimana od Emina, Emira.

Izvedeno je od nemačke reči ermen – što znači ceo i univerzalan. Ovo ime je zaista prelepo za dete.3. Hana
Ime Hana je arapskog porekla i ima značenje razumevanje, iskusna pametna žena. Postoji i priča da je ime nastalo od imena biljke kane (hannan) što znači „milost“.

Ovo ime se u raznim oblicima može naći u mnogim jezicima, a najzustepljenije forme u Evropi su Hana, Hanna, Hannah.

Ime Hanna (Hannah) je u prvoj polovini 20. veka je bilo umereno popularno ime u Češkoj i zemljama severne i centralne Evrope, a posebno u Nemačkoj

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>