Zdravlje

Ljubav

Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! (VIDEO)

Manjak fizičke aktivnosti tokom perioda izolacije i ograničenog kretanja može nepovoljno uticati na zdravlje. Posebno za one ljude koji su ranije bili fizički aktivni. Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! 

Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! (VIDEO) Svet Plus



Manjak fizičke aktivnosti usporava metabolizam, što može uzrokovati povećanje telesne težine i disfunkciju u radu žlezda i hormona.

Ono što možemo da učinimo je da treniramo kod kuće.
 

Ko spada u ekstremno osetljive grupe kad je u pitanju COVID-19!



Četiri vežbe koje ubrzavaju metabolizam

Preporuka je da tempo vežbanja i broj ponavljanja vežbi prilagodite opštem stanju organizma. Ne treba se forsirati. Pozitivan efekat se može postići i kratkotrajnim, ali svakodnevnim treningom.

Čučanj

Grudi isprsite, a ramena povucite nazad. Kičma treba da je u neutralnom položaju, a stomak zategnut. Pri spuštanju u donji položaj, zadnjica se „izbacuje“ nazad, dok kolena ostaju u liniji sa petama. Stopala držite u širini ramena ili šire. Za dodatno opterećenje mogu se koristiti tegovi, ili za kućnu varijantu – flašice sa vodom ili kakav drugi prigodan predmet.

„Ukršteni“ trbušnjaci

Staviti ruke iza glave, tako da prstima pridržavamo teme. Unakrsno spajati (dodirivati) koleno levo noge i lakat desne ruke. I obrnuto. Raditi vežbu bez prekidanja, „u zaletu“.


Trčeći plenk

Oslonite se na pod rukama i nožnim prstima. Ruke treba da budu udaljene u širšini ramena. Naizmenično savijajte noge u kolenu „imitirajući“ trčanje.

Vežbe istezanja

Na kraju, ne zaboravite da uradite vežbe istezanja. Izdvojite koliko god vremena vam treba da opustite mišiće i polako ih istegnete. Jedna od tih vežbe je sedenje na podu, sa ispravljenim nogama. Dodirujte stopala, tako što ćete ceo gornji tela savijati napred. Spustite bradu na grudi.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Luftika

Povezane vesti:


>