Zdravlje

Ljubav & Sex

Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa!

Naučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa! 

Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa! Svet PlusNaučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Malo je verovatno da virus može preko vazduha da zarazi oči, ali ukoliko oči dirate rukama, a pre toga ste npr. dodirivali neke površine, na kojima je ostao virus, onda virus može da se prenese i na oči.

-Ono što se često dešava vezano i za jedno i za drugo i za ruke i za oči, je to da mi diramo više lice i oči nego što smo zaista svesni i to je jako važno da se skrene pažnja - da se ne smeju dodirivati oči ili lice - savetuje oftamolog dr Mirko Jankov.

Jankov kaže da, najbolji način da ljudi zaštite oči je pranje ruku, ali može i ova vežba da pomogne.
 

Kakao je lekovit, evo zašto ga treba piti svakodnevno!

-Zamislite da ste u kuhinji i da ste ljutom papričicom namazali ruke, i da ne treba da dodirujete oko, a kada perete ruke perite ih toliko detaljno kao da treba da sperete papričicu - napomenuo je on.

Zaštitne naočare ne mogu da spreče da virus dođe do oka jer nisu hermetički zatvorene, često pranje ruku i izbegavanje dodirivanja očiju sprečiće da virus dođe do oka, a najugorženiji su oni koji stavljaju sočiva jer svakodnevno moraju da ih menjaju i dodiruju rukama.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pink.rs

Povezane vesti:


>