Zdravlje

Ljubav

Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa!

Naučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa! 

Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa! Svet Plus



Naučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Malo je verovatno da virus može preko vazduha da zarazi oči, ali ukoliko oči dirate rukama, a pre toga ste npr. dodirivali neke površine, na kojima je ostao virus, onda virus može da se prenese i na oči.

-Ono što se često dešava vezano i za jedno i za drugo i za ruke i za oči, je to da mi diramo više lice i oči nego što smo zaista svesni i to je jako važno da se skrene pažnja - da se ne smeju dodirivati oči ili lice - savetuje oftamolog dr Mirko Jankov.

Jankov kaže da, najbolji način da ljudi zaštite oči je pranje ruku, ali može i ova vežba da pomogne.
 

Kakao je lekovit, evo zašto ga treba piti svakodnevno!





-Zamislite da ste u kuhinji i da ste ljutom papričicom namazali ruke, i da ne treba da dodirujete oko, a kada perete ruke perite ih toliko detaljno kao da treba da sperete papričicu - napomenuo je on.

Zaštitne naočare ne mogu da spreče da virus dođe do oka jer nisu hermetički zatvorene, često pranje ruku i izbegavanje dodirivanja očiju sprečiće da virus dođe do oka, a najugorženiji su oni koji stavljaju sočiva jer svakodnevno moraju da ih menjaju i dodiruju rukama.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pink.rs

Povezane vesti:


>