Ostalo

Sme�no

Neobična i efektna tehnika: Farbanje jaja pirinčem!

Neobična i efektna tehnika! Pirinač! Svi ga imamo u šteku, trebaju vam samo još dobre boje za farbanje, plastična posudica i malo strpljenja. Farbanje jaja pirinčem! Efekat koji se dobija je zaista poseban!

Neobična i efektna tehnika: Farbanje jaja pirinčem! Screenshoot/Youtube




Možete raditi sa jednom bojom ili kombinovati više za efektniji izgled. Obavezno koristite i zaštitne rukavice, jer ne želite danima poslije da šetate sa šarenim prstima.

Potrebno je:

• pirinač dugog zrna
• boja za jaja u gelu ili tečna boja za jaja
• okrugla plastična posuda prečnika 8-10 cm, sa poklopcem (od nekog sirnog namaza, kajmaka i sl.)
• zaštitne rukavice


Za svaku boju koristite zasebnu posudu. Možete kombinovati i dvije boje, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, pa u posudu sa drugom bojom. Jaja ostavite da se ohlade, pa premažite sa malo ulja radi sjaja.

Jaja skuvajte, izvadite iz vode i osušite papirnatim ubrusom. Za dalji rad jaja treba da budu topla. Tako da sve radite odmah po kuvanju.

U posudu sipajte oko 2 kašike pirinča. Količina pirinča zavisi od posude u kojoj radite, nikako ne treba da je napunite do vrha. Preko pirinča nakapajte gel boju i promešajte kako bi se pirinač obojio. Stavite jaje, poklopite i „mućkajte“. Nemojte to da radite jako kako ne biste razbili jaje, već nežno promrdajte par puta. Ako budete duže radili, jaje će se skroz obojiti. 
 

Mermerna jaja bez margarina! Samo lukovina i zelena boja! (VIDEO)



Po potrebi promrdajte jaje prstima, zato su vam potrebne rukavice. Vremenom ćete dodavati po još malo boje, jer pirinač upija i suši se. Ako vam ponestane boje, sipajte vrlo malo vode, tek toliko da pokvasite pirinač. Za svaku boju koristite zasebnu posudu. Možete kombinovati i dve boje, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, pa u posudu sa drugom bojom. Jaja ostavite da se ohlade, pa premažite sa malo ulja radi sjaja.
 

Vaskršnja trpeza! Fantastični recepti!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: prstohvatsoli.com

Povezane vesti:


>