Ostalo

Sme�no

Dan Svetog Patrika u Beogradu: Zbog korone otkazani programi!

Dan Svetog Patrika u Beogradu! Zbog korone otkazani programi! Nekoliko beogradskih zgrada i mostova večeras i sutra biće osvetljeno zelenom bojom, povodom Dana svetog Patrika, i kao podrške irskog naroda Srbiji.

Dan Svetog Patrika u Beogradu: Zbog korone otkazani programi! Svet Plus



Nekoliko beogradskih zgrada i mostova večeras i sutra biće osvetljeno zelenom bojom, povodom Dana svetog Patrika, i kao podrške irskog naroda Srbiji.



Poštovani,

uprkos ogromnom razočarenju zbog nužnog otkazivanja programa Beogradskog irskog festivala 2020, veoma mi je drago što će Grad Beograd, Pošte Srbije i Hotel Moskva nastaviti i ove godine sa “zelenim” osvetljenjem nekoliko beogradskih zgrada, mostova i fontana povodom obeležavanja Dana svetog Patrika u Srbiji. Večeras, 16. marta i sutra, 17. marta, zelenom bojom će biti ostvetljene Glavna pošta, palata Albanija, Brankov most, Most na Adi, kao i fontana na Slaviji.

To je znak solidarnosti koji simbolizuje prijateljstvo naše dve zemlje tokom ovog teškog vremena.


U ime Beogradskog irskog festivala i Iraca koji žive u Srbiji želimo da kažemo - hvala Srbijo. Zahvaljujemo se i našim pouzdanim partnerima, kako iz javnog, tako i privatnog sektora. Želimo da imate snagu i strpljenje potrebne da se prebrodi ovaj teški period.



“Lá fhéile Pádraig sona dhuit!”

(Srećan Dan Svetog Patrika!)


Jas Kaminski

Direktor Beogradskog irskog festivala




Veoma mi je drago što će, uprkos globalnim teškoćama, Beograd diskretno obeležiti Dan svetog Patrika već šestu godinu za redom, sa zelenim osvetljenjem nekoliko gradskih struktura, 16. i 17. marta.

Dok se suočavamo sa do sada neviđenim izazovima širom Evrope i sveta, zbog kojih je otkazano i ovogodišnje izdanje Beogradskog irskog festivala, a u skladu sa merama zaštite javnog zdravlja, Irska i Srbija stoje zajedno, rame uz rame u suočavanju sa krizom koja je pred nama.

Hvala Beograde,

Sa najboljim željama, pozdrav od Irske.




Gospodin Kristofer Kempbel

Otpravnik poslova irske ambasade.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Novosti.rs

Povezane vesti:


>