Zdravlje

Ljubav & Sex

Srpkinja iz Pekinga objavila 7 stvari za odbranu od korona virusa!

Epidemija virusa korona u Kini nametnula je nova pravila u svakodnevnom životu. Srpkinja iz Pekinga, Jovana Radović objavila je 7 stvari za odbranu od korona virusa!

Srpkinja iz Pekinga objavila 7 stvari za odbranu od korona virusa! Svet PlusJovana Radović živi u Pekingu i od 26. januara 2020. godine je u karantinu. Prenosimo njen tekst koji je objavila i na Tviteru i na Fejsbuku, i to u nekoliko formata kako bi se što lakše podelio po Internetu.

"Ja ću sada napisati par nekih stvari ovde koje mi praktikujemo onako kako nam je rečeno od strane nadležnih institucija u Pekingu. Ko hoće da cita, ko želi da se informiše može. Ovo je moje lično iskustvo sa kojim moja porodica živi već 47 dana koliko smo u karantinu od pocetka epidemije u Kini."

1. Dezinfekcija obuće, nas slučaj: razblaženo sredstvo na bazi hlora i vode u flaši sa raspršivačem. To držimo kod ulaznih vrata, po povratku naprskamo djonove pre nego se u kuću udje. 

2. Dezinfekcija odeće, nas slučaj: jakne u kojima idemo napolje držimo isključivo i samo na terasi, po potrebi ih isprskamo alkoholom. Pošto se krećemo uglavnom po nasem naselju gde nema zaraženih u krugu od 2km prskanje nije potrebno, ali ne škodi. Ostali veš perem u mašini regularno kao i ranije samo produženo pranje.


3. Dezinfekcija i zastita nas samih, nas slucaj: U Kini je nošenje maske zakonom obavezno od početka epidemije, tako da maska čistim rukama na lice pre jakne, kape, šala i rukavica jednokratnih. Napolju, na pristojnoj razdaljini, maska se ne pipa, oči se ne pipaju, lice takodje.

4. Prvo sebe montiramo pa dete nadgledamo. Po povratku, ispred ulaznih vrata naprskamo obuću, izujemo se, udjemo, skinemo jaknu, okačimo na terasu, skinemo rukavice, operemo ruke, skinemo masku ne dodirujući prednji deo, opet operemo ruke, alkoholom prebrišemo ključeve i telefon.
 

Vežbe kojima hormone dovodite u ravnotežu!

5. Kupljeno voće i povrće koje ćemo jesti sveže držimo u rastvoru sode bikarbone i sirćeta, tako su mi rekli, tako radim pre upotrebe. Ostalo se dobro skuva, jaja ne jedemo rovita otkad je krenulo jer su tako rekli.

6. Za čišćenje zivotnog prostora koristimo isto to sredstvo na bazi hlora jer imamo pločice i laminat, nemamo tepihe. Radne površine brišemo alkoholnim maramicama ili alkoholom, kuhinjske daske redovno peremo i za meso i povrće ne koristimo iste.
 

Šta korona virus radi telu! Koji su simptomi i kako se razlikuju od gripa!7. Ovo možda zvuči komplikovano, ali nije, kad se udje u štos ide samo od sebe, kao budjenje, umivanje i prva kafa/čaj. I, da u početku Višnja i ja nismo izašle iz kuće 7 dana u jednom momentu, bilo je teško, izdržali smo, ali smo nakon toga počele da izlazimo bar na kratko po kraju."

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa&Srećna.

Povezane vesti:


>