Ostalo

Sme�no

Posne pite i peciva koje prosto morate probati! (RECEPTI)

Posne pite i peciva koje prosto morate probati jer će vam sasvim sigurno obogatiti trpezu u ove dane posta. Napravite pitu od spanaća i tofu sira, zgužvanu pirinčanu, krompirušu savijaču, trouglovie sa pečurkama, pužiće sa blitvom... Samo nastavite sa čitanjem jer recepti su tu...

Posne pite i peciva koje prosto morate probati! (RECEPTI) Screenshoot/Instagram/pite.ns




PITA OD SPANAĆA I TOFU SIRA

pakovanje kora za pitu

400 g spanaća

200 g šampinjona

100 g praziluka

maslinovo ulje, so

100 g tofu (sojinog) sira


Povrće operite, a zatim na malo ulja dinstajte posoljeni iseckani praziluk, šampinjone i spanać dok malo ne omekšaju. Na dno nauljenog pleha stavite 2 kore, malo ih nagužvajte i poprskajte uljem, zatim ređajte fil, pa opet kore i preko narendani tofu sir. Postupak ponavljajte dok ne potrošite kore i ostale sastojke. Na poslednju koru narendajte tofu sir, nauljite i pecite na 200 stepeni dok pita ne porumeni.
 

Recept za čokoladni kolač koji se sprema u jednoj posudi!






ZGUŽVANA PIRINČANA PITA

500 g kora za pitu
5 strukova praziluka

šolja pirinča

šolja ulja

šolja kisele vode

suvi začin

susam, biber, so

maslinovo ulje


Očistite praziluk i sitno iseckajte beli deo, pa ga propržite na ulju, malo posolite i pospite suvim začinom. Pirinač skuvajte, prelijte hladnom vodom, ocedite, pa dodajte praziluk. Malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskajte kiselom vodom i premažite filom po celoj površini. Ređajte u tepsiju premazanu uljem tako da budu više zgužvane nego ravne. Poslednju koru nemojte mazati filom, samo je poprskajte mešavinom maslinovog ulja i kisele vode. Stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Ostala posna jel pogledajte OVDE




PITA KROMPIRUŠA SAVIJAČA

kg krompira
500 g kora za pitu

2 glavice crnog luka

ulje, biber

maslinovo ulje

univerzalni začin

aleva paprika


Očistite i sitno iseckajte crni luk, posolite i na vrelom ulju propržite. Potom dodajte izrendan krompir i nastavite sa prženjem. Dodajte i krompiru malo soli, univerzalni začin, biber i alevu papriku. Kada je smesa gotova, namažite prvu koru uljem, drugu složite preko nje, a zatim nanesite nadev. Urolajte kore i slažite u tepsiju podmazanu uljem. Ukoliko vam je savijača tanka, dodajte još jednu koru preko fila, pa umotajte i ređajte po dnu tepsije, sve dok kore i fil ne potrošite. Pecite u rerni 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Kada je izvadite iz rerne prekrijte je suvom čistom krpom, pa preko poprskajte sa malo kisele vode.
 

Najlepša posna salata sa povrćem i susamom! (VIDEO)





TROUGLOVI SA PEČURKAMA

500 g kora za pitu
pakovanje šampinjona

1/2 glavice crnog luka

1/4 praziluka

šolja soka od paradajza

so, biber, mešavina začina

origano, voda


susam

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckajte, pa ih u keramičkom ili teflonskom tiganju, u koji ste sipali šolju mlevenog paradajza, dinstajte posoljene i začinjene po ukusu. Kore isecite na 3 duže trake, ređajte jednu na drugu, a između mažite vodom, kečapom ili sokom od paradajza. Treću koru uvek premažite pripremljenom smesom, pa ih savijte u trougao. Pospite trouglove susamom i slažite i pleh obložen pek-papirom. Pecite ih na 200 stepeni, dok ne porumene. Kada su gotovi prekrijte ih vlažnom krpom da omekšaju.
 

Posna salata u kojoj uživaju sva čula! (VIDEO RECEPT)





PUŽIĆI SA BLITVOM

500 g kora za pitu
250 ml vode

150 ml maslinovog ulja

4 kašike brašna

malo soli i šećera

prašak za pecivo

40 g kvasca


Za fil:

500 g blitve

so


U mlaku posoljenu i pošećerenu vodu sa uljem, rastvorite kvasac, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite oko 5 minuta. Opranu blitvu sitno iseckajte i posolite. Koru isecite na šire trake, pa četkicom tanko nanesite smesu sa kvascem, a potom pospite blitvu. Umotavajte trake sa filom tako da dobiju oblik mafina, sve dok ima kora, fila i blitve. Ukoliko nemate blitvu, pitice možete da punite sitno naseckanim prazilukom. A ako vam ostane kašaste smese premažite ih po vrhu, ostavite da odstoje oko 20 minuta, pa pecite u rerni na 200 stepeni, pola sata.


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>