Style

Ljubav

Horoskop: Znakovi se dele na tri dekate, tako da nismo svi isti!

Horoskop! Znakovi se dele na tri dekate, tako da nismo svi isti! Zodijak se po dužini sastoji od 360 stepeni i deli se na 12 znakova tako da svaki znak ima tačno trideset stepeni, koji se mogu podeliti na tri jednaka dela od po 10 stepeni. Ovi delovi nazivaju se desetine ili dekade. Desetine su dodeljene znacima istog elementa, kojem pripada onaj znak kojeg su deo.

Horoskop: Znakovi se dele na tri dekate, tako da nismo svi isti! Svet PlusTako su dekade u znaku Ovna povezane s Ovnom, Lavom i Strelcem, dakle sve tri desetine predstavljaju vatrene znakove. Svakom dekadom vlada vladar onog znaka kojem je dodeljena, pa će u prethodnom primeru, prvom desetinom vladati Mars (Ovan), drugom Sunce (Lav), a trećem Jupiter (Strelac).

Svaka dekada ima svoje značenje i može dodatno pojasniti karakter čoveka i njegove sklonosti.

OVAN
I. DEKADA (21.-30.3.)
Vladar Mars


Puni ste energije, strasti i entuzijazma. Život vam je prepun uzbuđenja i poduhvata koji bude adrenalin, a ono što vam nedostaje jesu strpljenje i samokontrola. U ljubavi ste nagli, brzo planete, ali se još brže osećajno ugasite. Pripazite na glavu, zube, oči i uši.

II. DEKADA (31.3.-10.4.)
Vladar Sunce


Rođeni ste vođa, težite dominantnim ulogama, hodate uzdignute glave, čuvate ponos i uživate u divljenju komplimentima okoline. Velikodušni ste i darežljivi. Imate mnogo prijatelja i aktivan društveni život. Posedujete talent za zavođenje.

III. DEKADA (11.-20.4.)
Vladar Jupiter


Aktivni ste i preduzimljivi. Težite visokim i uglednim pozicijama u društvu i na poslu. Velik ste pustolov i istraživač. Sposobni ste ostvariti svoje ideje. Na poslovnom putu čeka vas uspeh i novac, a na intimnom brak iz ljubavi.

BIK
I. DEKADA (21. -29. 4)
Vladar Venera


Obdareni ste lepotom, šarmom i senzualnošću. Ima nešto u vama što privlači ljude u vašu blizinu. Volite muziku, modu, ukusan zalogaj i probrano vino. Erotični ste, zavodljivi i ne možete zamisliti život bez partnera i ljubavi.

II. DEKADA (30.4.- 9.5.)
Vladar Merkur


Komunikativni ste, elokventni, možete biti uspešni u pisanju, dizajnu, trgovini i odnosima s javnošću. Imate mnogo hobija. Rano počinjete zarađivati za život. Vaše veze uglavnom počinju iz prijateljstva i bitno vam je da s partnerom delite iste interese.

III. DEKADA (10.-20.5.)
Vladar Saturn


Ambiciozni ste. Mnogo vam znače materijalna sigurnost i profesionalni uspeh pa energiju ulažete u to. Vrlo ste uporni, tvrdoglavi i neprilagodljivi. Ne prepuštate se osećanjima.

BLIZANCI
I. DEKADA (21.-31.5.)
Vladar Merkur


Komunikacija, obrazovne ustanove, zabavna industrija, rad u medijima neka su od područja u kojima biste mogli ostvariti uspeh. Brbljavi ste, duhoviti, simpatični, volite da vam se dive zbog pameti, a i gestikulacija vam je živahna. Čuvajte živce.

II. DEKADA (1.-11.6.)
Vladar Venera


Uživate u zavođenju, znate kako se svideti drugima, uvek ste u centru zbivanja, imate mnogo poznanika, a malo pravih prijatelja. Sledite modne trendove. Bivanje u dugoj vezi vam brzo dosadi.

III. DEKADA (12.-20.6.)
Vladar Uran


Inteligentni ste, domišljati, privlače vas ljudi jakog karaktera i neobičnog načina razmišljanja. Imate mnogo talenata i možete raditi više stvari istovremeno. Volite svoju slobodu i nije vas lako zadržati na mestu. Veze su vam pune uspona i padova.

RAK
I. DEKADA (21.-30.6.)
Vladar Mesec


Romantični ste, osećajni i intuitivni. Odani ste porodice i tradicionalnim vrednostima. Raspoloženje vam se u danu promeni nekoliko puta. Sanjar ste i brižni prema onima koje volite. Krijete osećaje, ranjivi ste i bojite se emocionalnih povreda.

II. DEKADA (1.-11.7.)
Vladari Mars i Pluton


U detinjstvu povučeni i stidljivi, u zreloj dobi pretvaraju se u samosvesne ratnike, ne dopuštajući da ih vređaju i omalovažavaju. Teško se nose sa burom emocija i strasti koju kriju od drugih. Velikodušni su, osetljivi, nekad arogantni i provokativni.

III. DEKADA (12.-22.7.)
Vladar Neptun


Umetnička ste duša i život vam je nezamisliv bez dobre knjige, plesa, muzike. Volite more i vodu, to vas opušta. Skloni ste iluzijama, osobito kad se zaljubite. Ne plaši vas samoća, ali strahujete od gubitka ljubavi i voljene.

LAV
I. DEKADA (23.7.- 2.8.)
Vladar Sunce


Teatralni ste, znate se nametnuti, privući pažnju, zavesti, pokazati samosvest i raskoš svog karaktera. Ne podnosite autoritete, iako svoj rado namećete drugima. Volite decu, igru, zabavu, lepe stvari i život na visokoj nozi. Čuvajte srce i kardiovaskularni sistem.

II. DEKADA (3.-12.8.)
Vladar Jupiter


Velikodušni ste, optimistični i zabavni. Znate rukovati novcem i u pravilu on lako dolazi u vaš život. Imate visoke moralne principe, cenite istinu i iskrenost. Jedan deo života možete provesti u inostranstvu. Kroz života imate mnogo ljubavnih veza.

III. DEKADA (13.-22.8.)
Vladar Mars


Energični ste, strastveni, aktivni i odlučni. Ne podnosite monotoniju i uvek ste u potrazi za nekim novim iskustvom. Teško kontrolišete osećanja, a ljubavni život vam je buran i nepredvidiv. Najveća opasnost zdravlju vam je suludi i stresni ritam života.

DEVICA
I. DEKADA (od 23.8.-2.9.)
Vladar Merkur


Mnogo razmišljate, dugotrajno analizirate, sve želite isplanirati i ništa ne prepusti slučaju. Cenite kvalitet i izvrsnost. Trudite se dati najbolje od sebe. Veliki ste radoholičari. Suspreza osećaje i nekad se ne znate zauzeti za sebe.

II. DEKADA (3.9.-12.9.)
Vladar Saturn


Delujete hladno i proračunato, kontrolišete emocije i često ste preterano sumnjičavi i oprezni. Skrivate osećaje u strahu da ne budete povređeni. Racionalno raspolažete novcem. bitna vam je finansijska stabilnost, a u emocije se ne pouzdajete previše.

III. DEKADA (13.-22.9)
Vladar Venera


Pedantni ste, istančanog ukusa, uvek lepo odeveni i pomno doterati. Imate smisla za diplomatiju, ne volite grubost i prema svima se trudite biti ljubazni. Dobri ste u svom poslu. Bežite od intenzivnih osećaja, a partnera posmatrate kritičkim okom.
 

Nedeljni horoskop: Vaga dobitak, Lav unapređenje, Bik dobija pažnju...

VAGA
I. DEKADA (23.9.-2.10.)
Vladar Venera


Imate čaroban osmeh, neodoljiv šarm, a lepim rečima otvarate sva vrata. Brak i ljubav su vam izuzetno važni. Naprosto ne znate i ne možete biti sami. Po prirodi ste neodlučni i nesamostalni. Često se bavite poslovima koji su vezani uz lepotu ili žene.

II. DEKADA (3.-12.10.)
Vladari Uran i Saturn


Iza ljubazne prirode krije se snažan karakter. Koliko god vas život udarao, uvek ćete ostati na nogama. Vi ste kao gvozdena šaka u baršunastoj rukavici. Kad vas naljute, znate biti opasni i nemilosrdni. Ambicija vas može odvesti na put poslovnih uspeha.

III. DEKADA (13.-22.10.)
Vladar Merkur


Možda vas život nije mazio, no inicirao vas je na put samoostvarenja i ličnog razvoja. Nadareni ste za muziku, ples, glumu. Dugo zadržavate mladolikost i vitalnost.

ŠKORPIJA
I. DEKADA (23.10.-02.11.)
Vladar Mars


Često imate izuzetne sposobnosti, ponekad i natprirodne. Snažna ste karaktera, strastveni ste i uvek željni izazova i dokazivanja. Znate biti osvetoljubivi i ljubomorni. Možete se baviti vrlo stresnim ili rizičnim poslom. U ljubavi niste osobito verni.

II. DEKADA (3.-12.11.)
Vladar Neptun


Koliko god teško proživljavali emocionalne bure i oluje, na vama to neće biti vidljivo. Imate veliku moć samokontrole, ali i harizmu. U jednoj životnoj fazi možete naginjati misticizmu. Duboko ste intuitivni, kreativni i inteligentni.

III. DEKADA (13.-21.11.)
Vladar Mesec


Samozatajni ste, ali i vrlo maštoviti i osetljivi. Zračite seksepilom, zavodite pogledom kojem je nemoguće odoleti. Iako znate biti autodestruktivni i možete proći kroz teže životne krize, imate veliku sposobnost regeneracije. Neuništivi ste.

STRELAC
I. DEKADA (22.11.-1.12.)
Vladar Jupiter


Krasi vas velik optimizam, žeđ za znanjem, interes za daleka putovanja i druge kulture. Imate nos za biznis. Znate uživati, a omiljeni moto vam je „živi i pusti druge da žive“. Sreća vas često čeka daleko od mesta u kojem ste rođeni.

II. DEKADA (2.-11.11.)
Vladar Mars


Možete doći u posed tajnih znanja, izučavati prošlost i drevne narode te se baviti poslom koji će u drugim ljudima buditi svest o njihovoj ulozi u životu. Ne podnosite kad vam neko nameće autoritet ili vas sputava. Rano odlazite od roditelja.

III. DEKADA (12.-21.12.)
Vladar Sunce


Težite uspehu. Morate postići nešto više, biti iznad proseka. Tašti ste. Iako imate mnogo prijatelja, važniji vam je vaš slobodan prostor. Volite prirodu, putovanja, zanimaju vas filozofija, istraživački poslovi.

JARAC
I. DEKADA (23.-31.12.)
Vladar Saturn


U vašem životu je sve pohod, i koliko god hiljada kilometara morali preći, nećete odustati dok ne dođete do cilja. Uporni ste, dosledni, ozbiljni i odgovorni. Rano u životu se suočavate s odricanjem, no to je samo vaš uspon do vrhova.

II. DEKADA (1.-10.1.)
Vladar Venera


Rano sazrevate, prijatno se osećate u društvu zrelijih ljudi. Racionalni ste, štedljivi, no moguće je da vas zaslepi raskoš, pa i pohlepa. Dobro se snalazite u organizaciji posla i radu sa ljudima. U ljubavi ste verni.

III. DEKADA (11.-19./20.1.)
Vladar Merkur


Imate visoko mišljenje o sebi, mnogo ulažete u obrazovanje i karijeru. U zrelijoj dobi uživate u postignućima. Težite duhovnom razvoju, no ni materijalna zadovoljstva nisu vam strana. Volite crni humor.

VODOLIJA
I. DEKADA (20.-29.1.)
Vladar Uran


Društveni ste, duhoviti, gladni naprednih ideja i neobičnih iskustava. Volite ljude, originalni ste, neposredni i za većinu teško dokučivi. Duhom ste ispred svog vremena, volite nauku, naučnu fantastiku i sve što može uzbuditi i zaintrigirati vaš um.

II. DEKADA (30.-8.2.)
Vladar Merkur


Vrlo ste komunikativni, neposredni, mnogo razmišljate i brzo pričate. Najbolje vam leže kreativni poslovi i timski rad. Volite društvo mlađih osoba, znate nasmijati i zabaviti sagovornike. Na intimnom planu ćete često pomešati ljubav i prijateljstvo.

III. DEKADA (9.-18 / 19.2.)
Vladar Venera


U vama se odvija sukob između starog i novog, između želje da krenete dalje i ostanete tu gde jeste. Možete mnogo postići u poslovima vezanim uz modu, dizajn, nove tehnologije. Koliko god da ste skeptični, ne prestajete istraživati sve što je novo i nepoznato.

RIBE
I. DEKADA (19.-28.2.)
Vladar Neptun


Maštoviti ste, kreativni, možete biti nadareni za komponovanje muzike, pisanje stihova, za ples, književnost i glumu. Izuzetno ste intuitivni, skloni idealiziranju i platonskim ljubavima. Nemate mnogo smisla za praktično, verujete prvom utisku i svojoj intuiciji.

II. DEKADA (29.2.-9.3.)
Vladar Mesec


Romantični ste, ranjivi i emotivno nesigurni. Volite decu, držite do porodice i onih koje volite. Pomažete slabijima i nemoćnima. Teško odlazite iz roditeljskog doma. Majka ima posebnu ulogu u vašem životu. Zaljubljive ste prirode i večitoj potrazi za srodnom dušom.

III. DEKADA (10.-19.3.)
Vladari Mars i Pluton


Obdareni ste seksepilom i vrlo ste vešti u zavođenju. Posesivni ste prema voljenoj osobi i često je pritiskate velikim očekivanjima. Intuicija je vaš vodič kroz život. Za vas je bitno da imate jasan cilj u životu te razrađenu strategiju njegove ostvarenja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Luftika

Povezane vesti:


>