Zdravlje

Ljubav & Sex

Opasan lek! Lekari upozoravaju da ovo nikako ne isprobavate!

Opasan lek! Lekari upozoravaju da ovo nikako ne isprobavate! Internetom kruži recept za lečenje hemoroida koji zapravo može biti veoma opasan! Upravo zbog toga treba obratiti pažnju kada se takvi saveti čitaju i uvek se treba konsultovati sa lekarom. U ovom slučaju, recimo, savet je da se krompir stavlja u rektum što je ogromna greška.

Opasan lek! Lekari upozoravaju da ovo nikako ne isprobavate! Svet PlusZagovornici prirodnih metoda lečenja tvrde da krompir može da pomogne u lečenju šuljeva, odnosno da smiri otečene, proširene vene u predelu anusa, ali medicinski stručnjaci naglašavaju da nikako ne isprobavate ovaj savet.

- Ne postoje medicinski dokazi da umetanje zaleđenog krompira u anus može pomoći u oporavku, pa pozivam na oprez sve koji o tome razmišljaju - kazala je doktorka Dijana Gal za "Vels onlajn".

Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje prilikom defekacije, a Diana tvrdi postoji nekoliko metoda lečenja koje vam mogu pomoći da se oslobodite neprijatnog bola.

- Na prvom mestu trebalo bi da pijete puno vode i uključite više vlakana u svoju ishranu. Osim toga redovno se kupajte kako biste ublažili svrab i bol. Ako takvi tretmani ne pomažu, vreme je za stručnu pomoć - savetuje doktorka.
 

Kandidijaza: Recept ruskog travara Dimitrija Jurovskog!

Na jednom portalu koji promoviše ovaj vid prirodnog lečenja piše da krompir ima antiupalna svojstva zahvaljujući kojima navodno pomaže u lečenju hemoroida, ali treba imati na umu da to u ovom slučaju neće dati nikakve pozitivne efekte.

- Umetnite krišku krompira u anus i ostavite ga da deluje 30 sekundi. Ponavljajte postupak tri do pet dana. Svaki put ostavite krišku u rektumu 30 sekundi duže. Protivupalna svojstva krompira će pomoći u ublaživanju bola i svraba. Uz to, hladni krompir sužava krvne sudove, smanjuje oticanje i trenutno ublažava bol - navedeno je na pomenutoj internet stranici.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>