Style

Ljubav

Druga koža?! Kako je lateks postao najšokantniji trend ove sezone!

Profesor Dejvid Tajler sa Modnog Instituta u Mančesteru, kaže da je karakteristika lateksa da šokira zapravo veoma logična. "Trik je u njegovoj sposobnosti da bude druga koža i otkriva obline". Kako je lateks postao najšokantniji trend ove sezone!

Druga koža?! Kako je lateks postao najšokantniji trend ove sezone! Screenshoot/Instagram



Kim Kardašijan Vest i Ledi Gaga vraćaju na velika vrata prirodni, veganski materijal sa fetišističkim asocijacijama. Lateks ponovo dominira modnim pistama i pop kulturom.

Nakon maski za lice koje su se pojavile na Pariskoj nedelji mode usled koronavirusa, Kim Kardašijan Vest se pojavila na reviji svog supruga Kanjea Vesta u kaputu od lateksa boje senfa. Autfit sa potpisom Balmana, bio je tipičan Kardašijanski: tesan i eksplozivan na društvenim mrežama.


 

Lateks je ove sezone dominirao modnim pistama, ali i pop kulturom. U novom spotu Ledi Gage za pesmu "Stupid Love", pevačica je odabrala lateks kao dominantan materijal. Na Saint Laurent reviji, lateks helanke su kombinovane sa glomaznim jaknama i potvrdile svoj veliki povratak.

Profesor Dejvid Tajler sa Modnog Instituta u Mančesteru, kaže da je karakteristika lateksa da šokira zapravo veoma logična. "Trik je u njegovoj sposobnosti da bude druga koža i otkriva obline".

 

Dizajneri kao što su Alekander Mekvin, Versaće i Garet Pju, takođe povezuju lateks sa subkulturama i dekadencijom.

Ipak, uprkos sintetičkom i futurističkom izgledu, lateks je zapravo veganska i organska supstanca, dobijena iz soka drveća. To je jedan od razloga zašto je veganska dizajnerka Stela Mekartni koristila ovu tkaninu umesto kože na svojoj obući.

I to je upravo ono što lateks radi: ruši društvene norme i izaziva polemiku. A sada, zahvaljujući pariskoj pisti i Kim Kardašijan Vest, opet je u žiži interesovanja.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>