Zdravlje

Ljubav & Sex

Kandidijaza: Recept ruskog travara Dimitrija Jurovskog!

Kandidijaza je noćna mora skoro svakog čoveka, bilo da se nalazi u ustima, genitalijama ili probavnom traktu. Prirodom protiv kandide! Recept ruskog travara Dimitrija Jurovskog!

Kandidijaza: Recept ruskog travara Dimitrija Jurovskog! Svet PlusDo pojave kandide i njenog razmnožavanja dolazi najčešće zbog loših životnih navika (konzumacija namirnica životinjskog porekla, rafinisani proizvodi, alkohol, kafa, cigarete, neaktivnost...) zbog kojih organizam postaje kiseo i dolazi do poremećaja ravnoteže između gljivica i bakterijske flore, koja reguliše njihovo razmnožavanje.

Tako se razvija infekcija koja može da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe. Ova bolest pogađa čak 75 odsto žena, a u 10 odsto slučajeva predstavlja trajni problem.

RECEPT RUSKOG TRAVARA

Efikasne vaginalete po receptu ruskog travara Dimitrija Jurovskog možete napraviti na sledeći način (ali se pre korišćenja konsultujte s ginekologom):

Sastojci:

2 kašičice kokosovog ulja
5 kapi etarskog ulja čajnog drveta
5 kapi etarskog ulja mente
mleveni čen belog luka
usitnjeni rastavić (može sušeni)


Priprema:

Sve sastojke staviti u činiju, pomešati i dodavati usitnjeni rastavić sve dok smesa ne postane dovoljno čvrsta (ne previše). Brzo mešajte smesu da se kokosovo ulje ne istopi u potpunosti. Formirajte umetke dimenzija 31 cm i odmah ih postavite na tanjir i odložite u zamrzivač ili frižider. Kada umetke budete izvadili iz frižidera, oni će biti zamrznuti. Ali kada ih budete uzeli, oni će početi da se tope samo zbog telesne toplote. Vaginalno područje se prvo namaže sa malo maslinovog ulja i onda se stavi biljni umetak.

Beli luk je čudotvorac kod lečenja gljivičnih infekcija. Predstavlja najjači antibiotik u prirodi i do 100 puta jači od sintetičkih antibiotika, koji dodatno narušavaju ravnotežu bakterijske flore u organizmu. Beli luk uspešno u vrlo kratkom vremenskom periodu uspostavlja ovu ravnotežu, delujući agresivno na kolonije kandide. Ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, a alkohol iz belog luka bukvalno uništava gljivice.
 

Dijeta i vitamini! Visoke doze omogućavaju brže mršavljenje!

Rak, Škorpija i Ribe imaju razloga za optimizam! Osmeh na svakom koraku!
Prirodni lekovi protiv kandidijaze su i kantarionovo ulje, ali i čaj od kantariona, jabukovo sirće, listovi bršljana, žalfija, soda bikarbona

Kad je u pitanju lečenje vaginalne infekcije belim lukom, najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom je svrab, zatim sledi peckanje, pa beli zrnasti iscedak, a kad je infekcija uznapredovala, vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne. Naš savet je da se obavezno obratite ginekologu i posavetujete o načinu lečenja, a u nastavku teksta prenosimo tradicionalne metode lečenja.

Uzroci pojave kandide

Kandida je gljivica koja živi u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, bešika i vaginalni otvor. Na razvoj kandide mogu uticati:

* dijabetes
* uzimanje antibiotika
* loša i ishrana bogata ugljenim hidratima
* konzumacija većih količina alkohola
* stresan život i nedovoljna količina sna
* nošenje mokrog kupaćeg kostima
* uzimanje previše kisele hrane
* nošenje preuske odeće
* svakodnevno korišćenje dnevnih uložaka i korišćenje tampona
* trudnoća
* pranje veša na temperaturi nižoj od 60 stepeni Celzijusa


ČEN KAO TAMPON

Uzmite čen belog luka, očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) pre odlaska na spavanje. Da biste čen belog luka ujutro lakše izvadili, kroz jedan kraj provucite konac pomoću igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona). Ako ste simptome uočili na vreme, biće dovoljan samo jedan tretman da potpuno izlečite kandidu.

Jednostavan način da se borite protiv kandide jeste da napravite kombinaciju soka od belog luka i limuna i da time ispirate usta nekoliko puta dnevno.KUĆNI TEST NA KANDIDU

Ukoliko sumnjate na kandidijazu, najbolje je da prvo uradite jednostavan kućni test koji je primenljiv jedino kod oboljenja usta. Za sve ostale regije najbolje je da, ukoliko primetite neki od simptoma, odmah potražite pomoć stručnjaka. Preporučuje se da ga radite ujutru čim ustanete pre nego što operete zube, pijete ili jedete. Potrebna je samo providna čaša s vodom, a postupak je vrlo jednostavan. Sakupite pljuvačku u ustima, ali nije potrebno da se nakašljavate, već samo da sakupite postojeću pljuvačku iz usta. Ispljunite pljuvačku u providnu čašu i sačekajte malo.

Pljuvačka na početku pluta na površini i to ne treba da vas zabrinjava. Ukoliko nakon 15 minuta počnu da se odvajaju končići, to je gotovo siguran znak da u vašem organizmu postoji veća koncentracija kandide i da je neophodno da potražite pomoć stručnjaka. Može se dogoditi i da pljuvačka bude izrazito mutna, te da ne ostane da pluta, već da vrlo brzo potone na dno čaše, što je takođe znak da postoji oboljenje u organizmu. Treći znak je pojava mutnih malih mrlja koje se sakupljaju odmah ispod pljuvačke koja pluta ili polako padaju na dno čaše.

Osim belog luka, prirodni lekovi protiv kandidijaze jesu i kantarionovo ulje, ali i čaj od kantariona, jabukovo sirće, listovi bršljana, žalfija, soda bikarbona i drugi.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći
 OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>