Zdravlje

Ljubav & Sex

Dijeta 10: Ubrzajte metabolizam i izgubite 3 kilograma! Prolećni detoks!

Dijeta uz broj 10! Ubrzajte metabolizam i izgubite 3 kilograma! Prolećni detoks! Pravilo broja 10 odnosi se na metabolizam i sistem za varenje koji tokom dana radi punom parom, a noću treba da se odmara. Evo kako da primenite "dijetu br. 10" i oslobodite se viška kilograma koji ste nakupili tokom jeseni i zime!

Dijeta 10: Ubrzajte metabolizam i izgubite 3 kilograma! Prolećni detoks! Svet PlusStručni časopis Cell Metabolism posvećen promenama u metabolizmu došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja.

Naime, studije koje su sprovedene na velikom broju muškaraca i žena starosti od 20 do 50 godina pokazale su kako je za održavanje telesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tokom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo jedan čaroban broj.

Reč je o broju 10 koji bi se trebao povezati za naše dnevne navike u ishrani i postati deo svakodnevne rutine.

Kako funkcioniše pravilo broja 10?

Pravilo broja 10 je jednostavno, a objašnjava koliki treba da bude razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana za metabolizam i probavni sistav koji tokom dana radi punom parom, a noću treba da se odmara. 
 

Anis pomaže kod nadimanja i gasova, a oslobađa vas i viška tečnosti!
Ako doručkujete, na primer, u 8 sati, vaš poslednji obrok u danu trebao bi da bude 10 sati kasnije, odnosno trebalo bi da prestanete da jedete između 6 i 7 sati. 

Tokom istraživanja, praćene su svakodnevne navike u ishrani ispitanika, a prema rezultatima, više od dve trećine njih jede tokom 15 sati, odnosno dokle god su budni. Ista grupa ljudi je za potrebe istraživanja u ishranu uvrstila pravilo od 10 sati i to u razdoblju od tri sedmice i to bez ikakvih promena u meniju.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dana: prosečno smršali tri kilograma, imali su više energije, a nivo šećera u krvi je bio besprekorna i ispitanici su se pohvalii da bolje spavaju. 

Ako želite da isprobate pravilo broja deset, krenite već sutra. Ujutro obavezno doručkujte i 10 sati posle, dan završite s ukusnom i zdravom večerom. Nakon toga nemojte ništa jesti, a ako osetite glad i slabost popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Zadovoljna

Povezane vesti:


>