Lepota

Ljubav

Bore na vratu mogu da se uklone ovako!

Da biste sprečili nastanak bora na vratu, postoje brojne promene načina života i mere predostrožnosti koje možete preduzeti. Mladalački izgled više nije luksuz, ako primenite mere koje su navedene u ovom tekstu veoma brzo ćete primetiti promene. Bore na vratu mogu da se uklone ovako! 

Bore na vratu mogu da se uklone ovako! Svet Plus



Kada je u pitanju nega kože, ne fokusiraj se samo na lice – obrati pažnju i na kožu ispod brade. Vrat je jedan od delova tela koji je najviše izložen suncu, a takva koža je posebno ranjiva na probleme poput gubitka kolagena i opuštanja od UV zračenja i starenja. 

Da bi sprečila nastanak bora na vratu, postoje brojne promene načina života i mere predostrožnosti koje možeš preduzeti. Pre svega, treba svakodnevno da koristiš kremu na koži vrata, da usvojiš rutinu nege kože koristeći proizvode koji sadrže sastojke protiv starenja i da radiš vežbe za kožu vrata. Izbegavaj pušenje i prekomernu konzumaciju alkohola; ostani hidrirana i održavaj zdravu ishranu. Ovo su sve efikasne, preventivne mere koje možeš preduzeti kada su u pitanju bore na vratu.

Međutim, za postojeće bore na vratu dostupan je izbor neinvazivnih tretmana koji nude efikasno rešenje za smanjenje pojave linija i bora. Pored dobre kreme za bore na vratu, možeš da se podvrgneš i određenim profesionalnim tretmanima.

 

Tretiraj svoj vrat onako kako bi to radila sa svojim licem i pomozi mu da poboljša svoj izgled i stanje kože. Na taj način ćeš smanjiti bore na vratu, što će učiniti da izgledaš i osećaš se mlađe.
 

Jedna vežba! Bore na vratu nestaju! Fejs joga oduševila žene!



 

Prve bore na vratu
 

Sunčevo zračenje je jedan od glavnih uzroka za preuranjenu pojavu bora. Ako ti je vrat često izložen i nezaštićen od sunca, to može prouzrokovati preuranjene bore na vratu.

 

Genetika igra takođe veliku ulogu u tome kako i kada će tvoja koža ostariti. Međutim, znakove linija vrata možeš usporiti hidratacijom kože i nanošenjem krema za zaštitu od sunca.

 

S druge strane, sve su bore delom uzrokovane ponavljanim pokretima. Zbog toga, na primer, ljudi koji puše često dobijaju linije oko usta. Imaj na umu da koliko često gledaš prema dole ili u stranu, jer ovi ponovljeni pokreti mogu izazvati prve bore na vratu.

 

Neprekidno gledanje prema telefonu može prouzrokovati bore na vratu. Vremenom, ovi nabori se pretvaraju u trajne bore.

 

Kada koristiš telefon, pokušaj da ga postaviš ispred lica i gledaj ravno napred. U početku se možeš osećati pomalo čudno, ali ovo zaista sprečava formiranje onih neugodnih linija na vratu.

 

Naravno, ukoliko ne neguješ kožu vrata – računaj da ćeš prve bore na vratu videti ranije od onih koji neguju svoj vrat.

 

Šta su bore i kako zapravo nastaju?

 

Horizontalne bore na vratu

Sigurno si primetila da mnoge žene imaju izražene one horizontalne bore na vratu.

Ove bore mogu biti rezultat nakupljanja masnoće ili opuštanja kože na vratu. Iako su bore na vratu generalno prirodni deo starenja, određeni faktori poput pušenja ili dužeg izlaganja ultraljubičastim (UV) zracima mogu ih pogoršati.
 

Baking trend šminkanja! Makeup koji traje celu noć! (VIDEO)



 

Horizontalne bore na vratu nastaju kao rezultat smanjene proizvodnje kolagena u koži zbog procesa prirodnog starenja u kombinaciji sa manje estrogena koji se proizvodi kod žena, dugotrajne izloženosti suncu. Mogu biti pogoršane pušenjem i lošom hidratacijom.

Horizontalne bore na vratu su često neizbežne. Opseg ovih linija i drugih znakova starenja kože delimično određuje i genetika.

Međutim, postoje proizvodi koje možeš isprobati i prilagoditi način života  – što može napraviti veliku razliku u korist smanjenja bora na vratu.

Dobra vest je da sa dobrom kremom protiv bora i vežbama zaista možeš da smanjiš ili čak eliminišeš ove nepoželjne linije na svom vratu.

 

Kako smanjiti bore na licu brzo i pouzdano?

Kako ublažiti bore na vratu?
Sigurno te najviše zanima kako ublažiti bore na vratu. Znaj da je to zaista moguće – ako se budeš pridržavala određenih saveta. Pre svega, nega kože je obavezna i to nema alternativu. Nabavi dobru kremu protiv bora na vratu i redovno je koristi.

 

Zanimljivo je da ti mogu pomoći i određene vežbe za bore na vratu, a o poboljšanju kvaliteta ishrane da i ne govorim. Ovom problemu zaista moraš da priđeš sa svih strana, kako bi ga što pre rešila. Naravno, uvek su tu i različiti tretmani za bore na vratu – ali ne zaboravi da je redovna nega ključ.

 

Kreme za bore na vratu

Na vrat nanesi iste kreme i serume protiv starenja koje koristiš i na licu. Proizvodi koji sadrže retinoide za smanjenje bora su možda efikasni, ali problem je što nose sa sobom brojne neželjene efekte – zato je najbolja opcija da se okreneš prirodnim sastojcima. 

 

Danas možeš da pronađeš zaista kvalitetnu prirodnu kremu protiv bora koju možeš da koristiš neograničeno dugo – a da pritom budeš sigurna da nećeš imati ikakvih nuspojava. Ovakve kreme su obično bazirane na biljnim uljima, šea puteru, vitaminu E, hijaluronskoj kiselini u drugim potpuno prirodnim sastojcima.

Koja je najbolja krema protiv bora?

Naravno, svakodnevno koristi hidratantnu kremu na vratu. Zapamti da je hidratacija kože veoma važna protiv stvaranja bora! Utrljavaj hidratantnu kremu u kožu nakon što svakog jutra i večeri prvo očistiš lice i vrat, pri čemu pokreti nežne masaže vrata treba da budu ka gore (ka bradi).
 

Maske za lice! Bubuljice, suva koža, hiperpigmentacija, sužavanje pora...



 

Naravno, uvek nanesi i kremu za sunčanje kada si dugo napolju, koja treba da sadrži SPF 30 najmanje. Oštećenja od sunca jedan su od glavnih uzroka nastanka bora, pa se zato zaštiti kako bi sprečila da se dalje ne formiraju.

Botoks za bore na vratu
 

Mnoge žene se i dalje okreću botoksu kao načinu borbe protiv starenja i bora na vratu. 

 

Botoks se odnosi na ubrizgavanje botulinskog toksina. Sa strogo kozmetičkog stanovišta, botoks deluje blokirajući hemijske signale iz nerava koji poručuju mišićima da se skupe. Zbog toga se koža čini glatkijom nakon tretmana botoksom.

 

Efekti botoksa će trajati oko 3 do 4 meseca, u zavisnosti od određenih faktora, kao što su tvoja starost i elastičnost kože.

 

Fileri za bore na vratu
 

Dermalni fileri su svestran tretman koji se koristi za smanjenje linija i bora na raznim delovima tela. Ovi fileri često sadrže rastvor hijaluronske kiseline nalik gelu koji se ubrizgava u delove gde koža izgleda naborano.

 

Hijaluronska kiselina smanjuje pojavu bora povećanjem volumena kože, istovremeno pružajući dodatnu vlagu području.

 

Dermalni fileri su jedan od najpopularnijih nehirurških tretmana za estetiku lica. 

 

Najbolja maska za lice protiv bora.

 

Flasteri za bore na vratu
 

Postoje flasteri i maske koje možeš kupiti posebno za bore na vratu. Iskustva kažu da upotreba flastera za vrat zaista može da poboljša izgled, teksturu kože i smanji izgled finih linija.

 

Mnogi flasteri na tržištu napravljeni su od 100-postotnog silikona, koji pomaže tako što privlači vlagu iz donjeg sloja kože i na taj način umanjuje izgled postojećih bora na vratu.

 

Da li su trake za bore dobro rešenje?

 

Laserski tretman za bore na vratu
 

Razgovaraj o laserskom tretmanu sa svojim dermatologom. Ako nijedna mera za smanjenje bora ne uspe, možda će ti trebati jači tretman poput laserske terapije. Tokom tretmana, laser je usmeren na vrat i oštećuje gornje slojeve kože. Nakon toga, ova koža će izgledati zategnutije i biće glatka. 
 

Savršen stil! Nabolji modni trikovi! Budite elegantne svakog dana!



 

Naravno, čak i nakon profesionalnih tretmana za bore na vratu, i dalje moraš da neguješ kožu vrata – tako da dobra krema protiv bora uvek mora da ti bude pri ruci.

 

Kako da opuštena koža na vratu ode u zaborav?

Kako sprečiti bore na vratu?

Znaš kako kažu, bolje sprečiti nego lečiti – zato je prevencija uvek najbolja opcija! Srećom, postoje brojni koraci kako sprečiti bore na vratu – na tebi je samo da ih se pridržavaš. Na taj način ćeš što duže uživati u svom mladalačkom izgledu.

Počni prevenciju rano. Izloženost suncu i životne navike kao što su naši položaji spavanja, ishrana i rutine nege kože su odgovorni za do 80% vidnog starenja kože. Iako nikada nije kasno da se započne sa preduzimanjem preventivnih mera, zaštita kože u ranom uzrastu verovatno će pružiti najefikasnije rezultate.

 

Čišćenje i piling vrata za negu kože protiv bora
 

Tretiraj vrat kao i kožu lica. Kada čistiš lice, nastavi sa čišćenjem sve do vrata. To će ti pomoći da ukloniš nakupljenu prljavštinu, toksine i bilo koje druge nečistoće koje bi tvoja koža mogla skupiti usput.

 

Izbegavaj upotrebu sapuna, jer to može promeniti PH ravnotežu kože; umesto toga potraži nežno, kremasto sredstvo za čišćenje sa mlečnom konzistencijom i čisti vrat prema gore.

Piling vrata radi barem jednom nedeljno. Ovo pomaže u podsticanju obnove ćelija, uklanja mrtve ćelije kože i osvežava kožu. Ne mora to biti sa fizičkim pilingom. Uvek možeš koristiti četkicu za čišćenje ili piling sa voćnim kiselinama.

 

Ovo je najbolja hidratantna krema za lice i vrat!

 

Upotreba krema za zaštitu od sunca
 

Svakodnevno korišćenje krema za zaštitu od sunca može sprečiti efekte starenja, mada je ključno da odabereš formulu koja daje visok faktor zaštite od sunca (SPF) od 30 ili više.  Preporučuje se ponovna primena svaka dva sata kako bi se osiguralo da budeš zaštićena tokom celog dana.

 

Hidratacija kože vrata
 

Hidratacija bi trebalo da bude osnovni deo tvoje rutine nege kože, a hidratantna krema se nanosi ujutru i uveče posle čišćenja lica i vrata. Hidratacija omekšava kožu, pojačavajući i održavajući njenu hidrataciju tokom dana.

 

U zavisnosti od sastojaka hidratantne kreme, takođe može da pruži dodatne prednosti protiv starenja i zaštite kože. Postoji mnogo hidratantnih krema za kožu koje nude anti-aging svojstva upotrebom sastojaka kao što su koenzim Q10, hijaluronska kiselina, niacinamid i alfa hidroksi kiseline (AHA), za koje se pokazalo da imaju pozitivne efekte protiv starenja.

 

Vitamin C je koristan sastojak koji se često koristi u kremama i serumima koji mogu pomoći u smanjenju pojave linija i bora na vratu. Ovaj esencijalni vitamin pomaže da se stimuliše i održi proizvodnja kolagena u telu, a takođe pomaže u antioksidacijskoj zaštiti od UV-starenja.

Budući da vitamin C nudi zaštitu od UV zračenja, on može da se koristi kao preventivna mera protiv stvaranja bora na vratu.

 

Zašto ti je neophodna krema sa hijaluronskom kiselinom?

 

Ishranom protiv bora na vratu
 

Obavezno gledaj da dobijaš sve potrebne hranjive sastojke putem ishrane. Potrebno ti je obilje vitamina C, E i A da bi održala glatku kožu bez bora. Da bi povećala unos ovih vitamina, jedi citrusno voće, mleko sa malo masnoće, šargarepu i tamno zeleno povrće. Multivitamin bi takođe mogli da budu dobra ideja. Pij takođe puno vode, jer pravilna hidratacija kožu održava elastičnom.

 

Ostavi cigarete
Pušenje je jedan od najistaknutijih uzroka prevremenog starenja kože. Duvanski dim oštećuje kolagen, a nikotin uzrokuje ograničavanje krvnih sudova, što znači da koža dobija manje kiseonika i da će izgledati starije i naboranije. Otuda prve bore na vratu veoma rano kod aktivnih pušača.

 

Istraživanja su ustanovila da prekidom pušenja možeš pomladiti sebe i svoju kožu, i izgledati čak 13 godina mlađe! Ako trenutno pušiš, razgovaraj sa svojim lekarom o programu prestanka pušenja koji će ti pomoći da ostaviš cigarete.

 

Goji krema za lice protiv bora i starenja kože.

Vežbe za bore na vratu
Moguće je da vežbe za bore na vratu mogu imati neke koristi, kao što je poboljšanje tonusa mišića, smanjenje pojave novih bora, uz povećavanje cirkulacije krvi. Međutim, redovna nega kože vrata nikako ne sme da se zapostavi! To je prosto obaveza kada je u pitanju borba protiv bora.

 

Kako stariš, ćelije koje proizvode kolagen postaju manje aktivne ili potpuno nestaju. Kolagen je ono što tvojoj koži daje mladalački izgled (njen volumen i debljinu). Što manje kolagena imaš, to više bora imaš.

 

Vežbe za bore na vratu zapravo mogu pomoći u stimulaciji proizvodnje kolagena i elastina, jačaju tonus kože i pojačavaju cirkulaciju krvi – što zauzvrat može doprineti zategnutoj koži.

 

Prva vežba podrazumeva da pritisneš vrh jezika na krov usta i osmehneš se, sve dok se naginješ licem prema gore. Ovo može pomoći da zategneš oblast oko donje vilice i poboljšaš znakove starenja na vratu.

 

Sledeća vežba je takođe vrlo jednostavna i efikasna: napravi definiciju u liniji vilice i pusti donju vilicu da se stegne, te postavi donje prednje zube nad gornjim prednjim zubima. Zatim podigni desnu ruku, okreni glavu ulevo i pogledaj gore. Drži ovu poziciju najmanje pet sekundi; zatim opusti donju vilicu. To radi tri puta zaredom i ponavljaj pokrete sa levom rukom.



Treća vežba podrazumeva da sedneš pravo u udobnu stolicu sa nagnutom glavom i očima gledajući u plafon kako bi pomogla da se istegne koža vrata. Podigni donju usnu prema gore i preko gornje usne koliko god može, dok držiš usta zatvorena. Drži ovaj položaj rastezanja oko 10 sekundi, a zatim se opusti i ponovi 10 puta.

 

Vežbe za bore na vratu takođe mogu omogućiti dotok više kiseonika do ćelija tvoje kože, što može rezultirati glatkom i zdravijom kožom.

 

Ove vežbe za lice sprečavaju bore!

 

Bore na vratu forum

Listajući forume u potrazi za nekim upečatljivim iskustvima na temu uklanjanja bora na vratu, pronašla sam sledeće:

 

Krema za bore je obavezna kod svih koji su uspeli da maksimalno smanje ove neugodne linije i bore na vratu. I to prirodna krema, sa biljnim uljima, vitaminima i hijaluronskom kiselinom.
 

Prijavljeni su mnogi neželjeni efekti sa korišćenjem preparata za lice i vrat koji su na bazi hemikalija: crvenilo, iritacija, stanjivanje kože, peckanje, pojava bubuljica, zasićenost kože.
 

Kombinacija kreme i vežbi za vrat daje najbolje rezultate. Naravno, uz korekciju ishrane i dovoljan unos tečnosti.
 

Botoks, fileri, laseri i drugi kozmetički tretmani za uklanjanje bora na vratu u principu daju pozitivne efekte, ali je njihov rezultat kratkoročan – a koža mora redovno i uvek da se neguje!
 

Obavezna je zaštita kože od sunca. Sunce ubrzava starenje kože!
 

Kao što vidiš, bore na vratu mogu da se spreče i leče odgovarajućim metodama. Tu pre svega mislim na korišćenje kvalitetne prirodne kreme, praktikovanje rutine nege vrata i vežbi za vrat, i naravno zdravog stila života. Sve ovo u kombinaciji zagarantovano daje dobre rezultate.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: onaportal.com

Povezane vesti:


>