Zdravlje

Ljubav & Sex

Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!

Može da stoji u senci, ali i na svetlosti. Traži veoma malo pažnje, a pruža mnogo! Ovu biljku treba da ima svaka kuća! Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!

Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja! Screenshoot/YoutubeSobne biljke gajimo uglavnom da bi smo se radovali pogledu na zelenilo njihovih listova i divne cvetove, zaboravljajući da je napolju hladna zima ili tmurna jesen.

Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma. Jedna od njih je i čudesni hlorofitum.

  
Ova biljka ni najmanje nije zahtevna i možete je držati na svetlosti ili u senci.

Na svetlosti hlorofitum vremenom postaje svetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u senci one postepeno nestaju.

Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji. Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i nameštaj od iverice.
 

Nedostatak vitamina A: Noćno slepilo, akne i još pet znakova!

Ogorčene misli, ljutnja, bes...Nikada nećete naći sreću u prošlosti!


     

Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove. Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu.

- Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid.

- Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim.

- Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko dejstvo.

Sledbenici drevne kineske doktrine Feng šui takođe preporučuju da ovu biljku držite u kući.

Svi mi veliki deo života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo prijatne uslove za život. Čist vazduh bez štetnih primesa osnova je zdravlja i zato za pročišćavanje vazduha treba da iskorstimo hlorofitum, koji nam je podarila majka priroda.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>