Zdravlje

Ljubav & Sex

Poremećaj spavanja! Uzroci buđenja u isto vreme noću!

Poremećaj spavanja! Zašto se svake noći budite u isto vreme iako ste zapravo jako umorni? Zašto vaše telo noću vapi za pomoć i budi vas? Uzroci buđenja u isto vreme noću!

 Poremećaj spavanja! Uzroci buđenja u isto vreme noću! Svet Plus
Svake noći se budiš u isto vreme? Nije slučajno! U tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM), organ ili meridijan ("put" za životnu energiju) je dodeljen 24 sata u danu. Dakle, ako vaše telo uvek izveštava u određeno vreme, verovatno postoji neravnoteža ili oštećenje pridruženih organa iza njega. Čitava stvar takođe ima psihološku ili emocionalnu komponentu, jer tradicionalna kineska medicina pretpostavlja da svaki organ čuva određeni osećaj.Problem sa spavanjem

Između 21:00 i 23:00 metabolički procesi se polako isključuju i telo prelazi u stanje spavanja. Sada je vreme takozvanih "trostrukih grejača". Ovaj meridijan nije dodeljen jednom organu, već digestivnom, respiratornom i urogenitalnom sistemu.

U ovom buđenje može biti razlog, na primer, stresa. Međutim, sa stanovišta tradicionalne kineske medicine, uzrok može biti i radost, jer je takođe oblik uzbuđenja i trostrukom grejaču je dodeljen kao emocija. Ovde vam mogu pomoći beležnica ili dnevnik, u koji beležite sve što se vas tiče pre nego što zaspite.


Problemi sa spavanjem između 23:00 i 1.

Između 23 i 1 čas, vreme je žučne kesice koja je odgovorna za varenje masti. Ako se često budite u ovo vreme ili imate problema sa spavanjem, to može ukazivati na to da ste pojeli previše ili previše masti i da je žučna kesa posebno zauzeta. Drugi znak upozorenja je žgaravica - kiselina. Prvo što treba da uradite u ovom slučaju je da pokušate da u ishranu uključite više namirnica koje sadrže vlakna (voće, povrće, integralne žitarice).

Iz perspektive TCM-a, emocionalno pitanje žučne kese je gnev. Nije uzalud korišćen izraz "pljuvati otrov i žuč". Rešenje za probleme sa spavanjem u ovom trenutku može biti da promenite svoj bes, na primer, tako što ćete prevazići sukobe, rešite ih agresivno (ali pažljivo).Problemi sa spavanjem između 1 i 3 sata ujutro.

Između 1:00 i 3 jetra poduzima akciju i detoksikuje organizam. Na nju negativno utiču toksini kao što su alkohol i nikotin, ali i jedenje previše masnoće, prekomernost i stres. Da bi podržao jetru u detoksikaciji, treba piti dosta vode uveče. Takođe možete da koristite razne kućne lekove, poput vrućeg limuna ali i post nekoliko dana će pomoći. Baš kao i njegov partnerski organ - žučni mehur - jetra utiče ljutnja.


Problemi sa spavanjem između 3 i 5 sati ujutro

Vreme pluća je između 3 i 5 sati. Oni koji imaju poteškoće sa disanjem ili astmom često se probude u ovo vreme. Ako nema hronične bolesti, onda može pomoći da se soba temeljno provetri pre spavanja ili da se spava sa otvorenim prozorom. Pored toga, posebni biljni jastuci mogu pružiti olakšanje.

Prema TCM-u, bol je emocija koja je povezana sa plućima. Jedna od strategija da se nosite s tim jeste da svesno uradite nešto dobro za sebe pre spavanja, kao što je kupanje za opuštanje ili čitanje knjige.
 

Jezivo i bolno! Virtuelni oproštaj majke sa preminulom ćerkom! (VIDEO)


Početak dana

Vreme debelog creva je između 5 i 7 h. Hormon stimulansa kortizol sve više se oslobađa u organizmu i varenje počinje, što telo priprema za izlučivanje i procese čišćenja. Ovi fizički procesi se mogu podstaći ispijanjem čaše tople vode.

Što se tiče emocionalne strane, debelo crevo je partnerski organ pluća i poput njih čuva tugu. Da biste podržali ovaj nivo, možete razmisliti o tome šta je dobro za vas i šta vam šteti i odvojiti se od štetnog, što pokreće emocionalne procese čišćenja u pokretu. S druge strane, na primer možete ustati i pojedti nešto zdravo za doručak.

Naravno, može doći do vremenskih pomaka u satu organa: 

Na primer, ako krenete u krevet posebno kasno, navedeni periodi se takođe mogu pomerati unazad. Ali vidite da možete puno toga da uradite sami ako imate problema sa spavanjem. Međutim, trebate biti svesni da nema potrebe da se brinete sve dok se poremećaji spavanja javljaju samo povremeno i tokom dana se ne osećate uznemireni.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Prevedeno sa: gutfuerdich.net

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>