Region

Svet

Beovizija: Čik mi reci ne, eksplodiraće! Tekst sporne pesme biće izmenjen!

Pesma "Svadba velika" koju su Bora Dugić i Balkubano prijavili za učešće na Beoviziji sadrži promociju nasilja nad ženama! Čik mi reci ne, eksplodiraće! Tekst sporne pesme biće izmenjen!

Beovizija: Čik mi reci ne, eksplodiraće! Tekst sporne pesme biće izmenjen! Screenshoot/Instagram



Tekst pesme je o muškarcu koji je došao da zaprosi devojku, za koju ne zna da li će prihvatiti, pa je poveo "kuma i brata" i poneo bombu.

Delovi teksta glase "poneo sam bombu, poneo sam draga, jer te ludo volim", zatim "ako kažeš ne, razneću ja sve", "čik mi reci ne, eksplodiraće"...

"Poneo sam bombu, da pokažem svima, ne sme niko drugi, ne sme da te ima", takođe je jedan od delova pesme.

Mondo je od RTS-a, organizatora i emitera Beovizije, saznao šta će biti sa pesmom - ostaje u takmičenju, tekst će biti promenjen, autori se izvinjavaju!

"Pesma 'Svadba velika', koju izvode Bora Dugić i Balkubano, ostaće u takmičenju ovogodišnje Beovizije. Shvatajući ozbiljnost pogrešne poruke koju bi tekst pesme mogao da pošalje, RTS je u razgovoru i dogovoru sa autorima doneo odluku da će tekst pesme biti promenjen. Autori teksta, prizivajući šaljivi ton kompozicije, ipak nisu pronašli adekvatan autorski izraz, te se zbog toga izvinjavaju, naglašavajući da im to nije bila namera. RTS želi da jasno stavi do znanja da čvrsto stoji na strani borbe protiv nasilja nad ženama", navodi RTS u odgovoru dostavljenom portalu Mondo.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Mondo

Povezane vesti:


>