Lepota

Ljubav

Maske za lice! Bubuljice, suva koža, hiperpigmentacija, sužavanje pora...

Maske za lice! Bubuljice, suva koža, hiperpigmentacija, sužavanje pora, podmlađivanje... Izaberite onu koja najviše odgovara vašem tipu kože! Sve je prirodno i nije potrebna kupovina skupih preparata.

Maske za lice! Bubuljice, suva koža, hiperpigmentacija, sužavanje pora... Svet Plus




Soda bikarbona i paradajz

Ova maska je odlična za kožu jer ima više benefita! Obiluje vitaminima! Vitamin B9 utiče na problem sa bubuljicama, vitamin A je dobar za problem sa suvom kožom, vitamin K umanjuje hiperpigmentaciju, što je veoma važno u periodu kada se više nego inače izlažete suncu, cink pomaže obnavljanju ćelija kože. 

Maska još i hidrira vaše lice, utiče na to da koža bude mekša i zaglađenija.

Ono što je potrebno jeste da isečete jedan opran paradajz, dobro ga izgnječite i pomešate sa dve supene kašike sode bikarbone. Mešavinu nanesite na očišćenu kožu lica, ostavite da deluje deset minuta, pa se umijte mlakom vodom i namažite hidrantnu kremu.

Krastavac i kurkuma

Krastavac je fantastičan za hidrataciju, jer koži obezbeđuje neophodnu vlažnost. Takođe utiče i na sužavanje pora. 

Kurkuma ima antibakterijska i antiseptička svojstva, a to znači da doprinosi tome da koža lica bude čista i oslobođena svih nečistoća koje čine da vam pore budu zapušene.

Izblendajte jedan opran krastavac sa sve korom, pa dodajte kašičicu kurkume. Dobro izmešajte pa masku nanesite na čistu kožu lica, ostavite da deluje 15 - 20 minuta. Umijte se mlakom vodom.  
 

Kora banane pomaže! Bore, akne, virusne bradavice...

Trik sa crnim pantalonama koji izdužuje noge!




Kakao i kokosovo ulje

Kakao je odličan za koži lica zato što ima svojstva podmlađivanja, zbog svojih nutritivnih sastojaka, kao što su teobromin i teofilin, koji su glavni u strukturi kakaa. Hranljivost ove maske za kožu lica se posebno ogleda u tome što je kakau dodato i kokosovo ulje, koje je već poznato za negu kože.

Pomešajte jednu supenu kašiku kakaa sa jednom kašičicom kokosovog ulja. Nanesite masku na čistu kožu lica, ostavite da deluje 15 -20 minuta, pa je uklonite mlakom vodom.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>