Zdravlje

Ljubav

Prirodan i zdrav način! Smršajte da vam se kilogrami ne vrate! Kopriva, komorač, korijander!

Prirodan i zdrav način! Smršajte da vam se kilogrami ne vrate! Ovo su 3 biljke koje pomažu u mršavljenju, a dovoljno je da koristite samo jednu od njih jer neke od kombinacija koje sadrže sredstva za mršavljenje mogu i da vam ne prijaju. Kopriva, komorač, korijander!

Prirodan i zdrav način! Smršajte da vam se kilogrami ne vrate! Kopriva, komorač, korijander! Svet Plus



Pre nego što se odlučite za upotrebu preparata za mršavljenje, probajte da smršate prirodnim putem jer je to najzdraviji način. Postoje biljke koje poboljšavaju rad metabolizma i koje ne moraju da se mešaju sa drugim biljkama, već možete da konzumirate samo jednu od njih.

To su: kopriva, komorač i korijander. Ove biljke podstiču rad metabolizma i na taj način pomažu u skidanju viška kilograma.
 

Hiperhidroza - prekomerno znojenje! Ove metode će vas rešiti problema!





Kopriva

Kopriva je korovska biljka i svima poznata po žarenju, zahvaljujući svojim dlačicama koje se zabadaju u kožu, a koje sadrže različite kiseline izazivajući peckanje i svrab.  Neprijatan osećaj koji kopriva izaziva može da prođe za par minuta, par sati, a može da traje i nekoliko dana, u zavisnosti koliko vam je koža osetljiva. Zato, pre nego što budete koristili listove ove biljke, neophodno je da ih prokuvate ili poparite kako bi uništili dlačice sa lišća.

Kako se kopriva koristi za mršavljenje

Listovi koprive se koriste za pročišćavanje krvi i poboljšanje rada jetre i bubrega što dovodi do boljeg rada metabolizma i bržeg topljenja masti, a postoji nekoliko načina na koje ovu biljku možete da koristite za mršavljenje.

Čaj: Može da se napravi od suvih listova koprive, koje možete da nađete u biljnim apotekama ili online, na sajtovima koji prodaju lekovito bilje. Potrebno je da stavite jednu ili dve kašike koprive u prokuvanu vrelu vodu, ostavite 5 minuta da listovi puste svoje zdrave sastojke, procedite i popijte čaj.
Autorka knjige „Slim for Life“,  Žilijan MekKit (Gillian McKeith) preporučuje da se dnevno pije 3 do 4 šoljice čaja od koprive.

Kuvanje: Sveži listovi koprive mogu da se kuvaju kao što kuvate spanać. Možete da napravite umak od koprive ili da iskombinujete spanać i koprivu, navodi Love to Know.

Poboljšajte rad svog metabolizma

Kopriva ima neverovatnu sposobnost da očisti organizam od metaboličkog otpada koji se skladišti u našem limfnom sistemu i mišićnom tkivu. Oslobađanjem od ovih nečistoća na prirodan način ćete dobiti zdravije telo, manje ćete se osećati umorno i moći ćete da povećate svoje fizičke aktivnosti, a ova kombinacija rezultiraće gubitkom težine kod većine ljudi.

Nuspojave i upozorenje

Iako ne postoje zvanične studije o sporednim efektima konzumacije koprive, u početku je uobičajeno da osetite uznemirenost želudca. Trudnice ne bi trebale da koriste koprivu jer biljka može da „stimuliše kontrakcije materice“. Ljudi koji imaju dijabetes bi mogli da osete poremećaj nivoa šećera u krvi. Ukoliko već uzimate diuretike ili druge lekove na recept, pre konzumacije koprive konsultujte se sa svojim lekarom.
 

Napravite sami probiotik! Poboljšano varenje i organizam čist od toksina!





Komorač

Komorač se uglavnom koristi u kuhinji kao začin, a on ima neverovatna zdravstvena svojstva i pomaže kod mršavljenja. Često se koristi kod problema sa varenjem, a pored toga odlično je prirodno sredstvo za detoksikaciju organizma. Semenke se koriste kao začin, a mogu postati i piće za mrljavljenje, baš kao što se lišće ove biljke koristi za čaj.

Čaj od koromača za mršavljenje

Čaj može da se napravi od svih delova biljke: lišća, semenki ili korena. Možete da isprobate neku od dole navedenih načina kako biste odabrali svoj idealni napitak za mršavljenje.

Semenke: Čaj se pravi od izdrobljenih osušenih semenki.
Listovi: Mogu da se koriste i sveži i sušeni.
Kombinacija: Možete koristi u kombinaciji sve delove biljke: izdrobljene semnke, izmrvljene listovi i iseckani koren komorača.


Zdravstvene koristi za organizam

Komorač se vekovima koristi na Bliskom Istoku, u Kini i Indiji kao prirodni lek za mnoge bolesti. Komorač umiruje želudac i druge organe i pomaže varenje. Biljka ima antiupalna svojstva i sprečava stvaranje gasova. Ona poboljšava varenje i omogućava bržu i efikasniju apsorbciju hranljivih materija. Na ovaj način biljka pojačava rad našeg metabolizma, dok suzbija apetit. Takođe, deluje i  kao diuretik.
 

Biljke koje leče dušu! Uklanjaju teške emocije! (VIDEO)





Korijander

Korijander je poznato prirodno sredstvo za čišćenje creva i efikasno sredstvo za gubitak kilograma. Možete da koristite lišće i seme.

Napitci od korijandera za mršavljenje

Ispijanje čaja ili drugih napitaka, kao što je smuti, koji su napravljeni od semenki ili lišća korijandera (ili kombinacije semenki i lišća) je vrlo efikasno sredstvo za smanjenje broja kilograma. Blogerka Seema, majka dvoje dece, dokumentovala je svoj put kroz mršavljenje. Ona je za godinu i po dana izgubila 28 kg na prirodan način, za šta je zaslužan i čaj od korijandera koji je pila ujutro, na prazan stomak.

Uticaj na metabolizam

Jetra igra vitalno važnu ulogu u procesu rada metabolizma. Ona je glavni organ za sagorevanje masti odnosno pretvaranja masti u energiju, istovremeno izbacujući toksine iz tela.

Korijander sadrži visok nivo kvercetina koji ima jako antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo na nivou zaštite ćelijske strukture i krvih sudova od razornog dejstva slobodnih radikala, a takođe pomaže u smanjenju lošeg holesterola.  To poboljšava rad metabolizma pomažući jetri da sagori više masti. Sve to daje za rezultat gubljenje viška kilograma.

Lako mršavljenje

Korišćenje lekovitog bilja kao dela vašeg plana za mršavljenje jednako je lako kao što je pravljenje čaja, a osim što ćete gubiti kilograme donećete svom organizmu niz zdravstvenih koristi.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>